Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trice Zmajeva i Orlova

'Nadahnuti' Srbi preokretom slavili na Cipru, bosanska oluja u Ljubljani!

Reprezentacija Srbije, sljedeći protivnik našoj reprezentaciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, slavila je u gostima kod Cipra s 3:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako srpski mediji govore o "nadahnutoj igri" njihove reprezentacije, Ciprani su bili ti koji su poveli nakon manje od 20 minuta igre. Konstantinos Makridis iskoristio je proigravanje Charalambidisa, te u 19. minuti doveo svoju reprezentaciju u iznenađujuće vodstvo.

No, manje od 15 minuta bilo je potrebno da Dušan Tadić izjednači na 1:1 u 33. minuti, a u drugoj minuti nastavka i u potpunosti preokrene rezultat u korist Srba.

Kod oba gola asistirao mu je Filip Đuričić, a konačnih 3:1 postavio je u 70. minuti Dušan Basta, na dodavanje Antonija Rukavine.

Bosna i Hercegovina pokvarila je povratničku utakmicu Srećka Kataneca na klupu Slovenije. Zmajevi su "progutali" Zmajčeke na Stožicama i na najbolji mogući način najavili nastavak puta prema svom prvom velikom natjecanju.

Završilo je 0:3, a Slovence je u 33. minuti načeo Vedad Ibišević. U 41. je Miralem Pjanić povećao prednost BiH da bi Muamer Svraka, veznjak Željezničara, u 80. postavio konačan rezultat.

Prijateljske utakmice:

Cipar - Srbija 1:3 (Makridis 19 / Radić 33, 47, Basta 70)

Slovenija - Bosna i Hercegovina 0:3 (Ibišević 33, Pjanić 41, Svraka 80)

Norveška - Ukrajina 0:2 (Morozjuk 17, Jarmoljenko 42)

Čile - Egipat 2:1 (Vargas 60, Carmona 66 / Salah 88)

Mađarska - Bjelorusija 1:1 (Szabics 33 / Volodko 59)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider