Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon blamaže

Škotski izbornik pozvao Škote da se ugledaju na Hrvatsku: 'To i mi želimo'

Izbornik škotske reprezentacije Gordon Strachan poručio je kako bi hrvatski nogometaši trebali biti uzor njegovim igračima, te izrazio nadu da njegova momčad može slijediti hrvatski put uspjeha...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Škotska sudarit će se u petak u Zagrebu u sklopu skupine A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. I dok su izabranici Igora Štimca u šest dosadašnjih utakmica skupili 16 bodova i predvode skupini zajedno s Belgijom, Strachanova je momčad na dnu sa samo dva boda.

>> Štimac objavio popis igrača za Škotsku: Ima iznenađenja!

>> Kod nas bi ih 'razapeli': Pogledajte zašto su dva Škota otkazala nastup protiv Hrvatske

Strachan je u siječnju postao škotski izbornik, naslijedivši Craiga Leveina, a u prve je dvije utakmice poražen od Walesa i Srbije. U međuvremenu je odlučio značajno pomladiti nacionalnu momčad.

''Igramo protiv Hrvatske koja u sastavu ima 19-godišnjeg Matea Kovačića koji je za 13 milijuna eura otišao u Inter. Ne možemo ni mi stoga čekati igrače do 22. ili 23. godine'', kazao je Strachan za škotske medije.

''U hrvatskoj reprezentaciji vlada radna etika i želja. Hrvati imaju ponos karakterističan za nove države. Njihovi se igrači uvijek odazivaju. Oni shvaćaju da je to njihov posao, razmišljaju na način: ne pijemo, ne igramo golf, zanima nas samo nogomet. Hrvatska reprezentacija je poput kluba i to je ono što i mi želimo postići: da imamo puno igrača s kojima je lako sastaviti momčad'', zaključio je Strachan.(TS)

Hoće li Hrvatska pobijediti Škotsku?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider