Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'On je naša budućnost'

Šimunić pod upitnikom za Wales: Štimac pozvao zamjenu!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac sudario se s problemima nakon iznimno važne pobjede nad Srbijom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niki Kranjčaru na listi ozlijeđenih pridružio se i Josip Šimunić. Isprva se mislio kako Šimunićeva ozljeda lista nije ozbiljna, no čini se da nastupa stopera Dinama protiv Walesa pod velikim upitnikom.

>> Štimac ostao bez veznjaka za Wales: 'Nije dobro, neće igrati 3-4 tjedna'

>> Štimac EKSKLUZIVNO: Nismo igrali lijepo, ali smo ostavili srce na terenu

>> Velšani se bruse: Možemo napraviti pritisak na Hrvatsku i Belgiju

Zbog toga je izbornik kao zamjenu pozvao Matea Pavlovića, stopera njemačkog Werdera.
„Pozvali smo Matea za svaku sigurnost. On je budućnost hrvatskog nogometa“, kazao je Alen Bokšić, prvi pomoćnik izbornika dodajući kako će za Wales biti dosta promjena u odnosu na utakmicu sa Srbijom.

Veznjak Real Madrida Luka Modrić ističe da se hrvatska momčad osjeća dosta ispražnjeno nakon utakmice sa Srbijom:

 

„Imam osjećaj kao da smo odigrali dvije utakmice. Protiv Walesa najveća opasnost prijetit će od Balea. Nedavno smo se čuli, ali nismo pričali o utakmici. Sjajan je igrač, ali već jednom smo ga zaustavili“, kazao je Modrić, koji je s Baelom dijelio svlačionicu dok je igrao za Tottenham.  

Bokšić je odbacio mogućnost da će Hrvatska protiv Walesa igrati u formaciji s tri stopera.
„Šimunić i Ćorluka godinama igraju u paru i ne bi bilo dobro ih sad poremeti netko treći. To je samo jedna opcija za budućnost, za neku drugu utakmicu“, objasnio je Bokšić kojeg su novinari upitali da povuče usporedbu sebe iz igračkih dana i najboljeg igrača Walesa Garetha Balea.

„Mislim da je on bolji igrač od mene. Bale je možda trenutačno i najbolji igrač na svijetu uz Messija i Cristiana Ronalda. Teško ga je držati jer se kreće po cijelom terenu. Najbolje bi bilo da ga zaustavimo našom dobrom igrom“, kazao je Bokšić.

Ivica Olić misli da ne treba previše pažnje posvećivati „velškoj raketi“.
„Bale je vrhunski igrač, ali igramo 11 protiv 11. Trebamo se dobro odmoriti i pripremiti za lov na nova tri boda. Oni su puno jači kod kuće no kad igraju u gostima. Bit će teže nego u Osijeku“, zaključio je Olić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider