Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idemo u doigravanje

Samo u teoriji Vatreni mogu do prvog mjesta: Siguran trijumf Belgije!

Reprezentacija Belgije slavila je u Glasgowu protiv Škotske s 2:0 i došla na prag osvajanja prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini A, a time i izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Belgija je igrala bez ozlijeđenih Edena Hazarda, Vincenta Kompanyja i Thomasa Vermaelena, ali je to nije spriječilo da dođe do sedme pobjede u osam odigranih utakmica. U vodstvo ju je u Glasgowu doveo veznjak Porta Steven Defour, a konačnih je 2:0 u 89. minuti postavio suigrač Nikice Jelavića iz Evertona - Kevin Mirallas.

Uz remi Hrvatske protiv Srbije u Beogradu (1:1), Belgijanci sada imaju velikih pet bodova prednosti pred našom reprezentacijom i teško u preostale dvije utakmice mogu ispustiti prvo mjesto.

U dvoboju bez posebnog rezultatskog značaja Makedonija je u Skopju pobijedila Wales s 2:1. Strijelci za domaće su bili Ivan Tričkovski i Aleksandar Trajkovski, dok je za goste zabio Aaron Ramsey iz penala. Novopečeni nogometaš Real Madrida Gareth Bale nije odigrao ni minute u makedonskoj prijestolnici.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine:

skupina A

Srbija - Hrvatska 1:1 (Mitrović 66 / Mandžukić 53)

Makedonija - Wales 2:1 (Tričkovski 21, Trajkovski 80 / Ramsey 39 - 11m)

Škotska - Belgija 0:2 (Defour 38, Mirallas 89)

Redoslijed: 1. Belgija 22 (8 utakmica), 2. Hrvatska 17 (8), 3. Srbija 8 (8), 4. Makedonija 7 (7), 5. Wales 6 (7), 6. Škotska 5 (8)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider