Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbio na sami vrh

Ronaldo ušao u povijest: Portugal razbio Kamerun!

Portugalska nogometna reprezentacija rezultatski je uvjerljivo, s 5-1, savladala Kamerun u prijateljskom susretu odigranom u Leiriji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi je gol za Portugalce protiv momčadi s kojom će hrvatska odmjeriti snage na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, postigao Cristiano Ronaldo u 21. minuti.

Remi Kovača i Hitzfelda: Neuništivi Olić s dva gola 'poništio' Drmića!

Ludnica u Innsbrucku: BiH tresnula o pod protiv Egipta!

Pogledajte gol od kojeg zastaje dah: Škarice za pamćenje!

Tukao je prizemno desnicom s vrha kaznenog prostora i pogodio sam donji kut kamerunskog vratara. Gol koji je Ronaldo postigao bio je njegov 48. u 110. nastupu u dresu portugalske reprezentacije, a 49. je zabio u 83. minuti za konačnih 5-1. Tako je izbio na sam vrh ljestvice najboljih strijelaca u povijesti vlastite zemlje. Iza svojih leđa Ronaldo je ostavio Pedra Pauletu koji je postigao 47 golova u 88 reprezentativnih nastupa.


All Goals - Portugal 5-1 Cameroon - 05-03-2014 by Matuidi3

Preostale golove za Portugal zabili su Raul Meireles, Fabio Coentrao i Edinho, dok je jedini gol za Kamerun postigao Lorientov napadač Vincent Aboubakar.

U ogledu nogometnih velesila Španjolska je na Vicente Calderonu u Madridu pobijedila Italiju 1-0. Presudio je gol Pedra Rodrigueza iz 63. minute. Postigao ga je pospremivši jedan "otpadak" prizemnim udarcem posred gola s nekih desetak metara, a dojam je da je vratar "azzurra" Gianluigi Buffon u toj situaciji mogao puno bolje reagirati. (TS) 

Prijateljske utakmice:

Portugal - Kamerun 5-1 (Ronaldo 21, 83, Meireles 66, Coentrao 67, Edinho 77 / Aboubakar 43)

Španjolska - Italija 1-0 (Pedro 63)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider