Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvati u prvom planu

Remi Kovača i Hitzfelda: Neuništivi Olić s dva gola 'poništio' Drmića!

Hrvatska je u prijateljskoj utakmici sa Švicarskom odigrala 2:2 u St. Gallenu. Za Hrvatsku je oba pogotka postigao sjajni Ivica Olića (39, 54), a za Švicarsku Josip Drmić (34, 41).

U prijateljskom nogometnom susretu igranom u St Gallenu reprezentacija Hrvatske je odigrala 2-2 protiv Švicarske.

'Trebali bismo tražiti Šukera da kvalifikacije igramo u St. Gallenu!'

Kovača razljutili igrači, ali i navijači: 'Nekima nije mjesto na stadionu'

Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, no Hrvatska se oba put uspjela vratiti, a u završnici je bila i bliža pobjedi. Oba gola za hrvatsku vrstu postigao je Ivica Olić (39, 54) koji je stigao do brojke od 18 golova u 'kockastom' dresu u 90. nastupa, dok je dvostruki strijelac za Švicarsku bio napadač Nurmberga Josip Drmić (34, 41) koji je hrvatskog podrijetla.

Bila je to prva pripremna utakmica 'vatrenih' uoči svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu. Do početka SP-a hrvatska vrsta će odraditi još dvije pripremne utakmice - 31. svibnja će odmjeriti snage s reprezentacijom Malija u Hrvatskoj, a 6. lipnja odigrat će prijateljsku utakmicu s Australijom u Brazilu.

Bio je to i treći hrvatsko – švicarski okršaj. Prvi međusobni ogled održan je u skupini na EP-u u Portugalu 2004. godine, a završio je bez golova. U drugom dvoboju u kolovozu 2012. Švicarska je u Splitu u prijateljskom susretu slavila 4-2. Zanimljivo, u Splitu nam je dva gola zabio Mario Gavranović, švicarski nogometaš hrvatskog podrijetla, a u St Gallenu je dva gola zabio Josip Drmić, još jedan nogometaš hrvatskog porijekla. (Hina)

Postave: 

Švicarska: Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez - Xhaka, Inler, Behrami, Shaqiri - Stocker, Drmić.

Hrvatska: Subašić - Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić - Rakitić, Maleš - Perišić, Kovačić, Olić - Jelavić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider