Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šuker oduševljen

Pripreme Vatrenih: Dan počeo sumorno, a na kraju donio dozu optimizma

Hrvatska reprezentacija u srijedu je odradila jedan trening u Bad Tatzmannsdorfu, od kuda za Dnevnik Nove TV izvještava reporter Željko Vela…

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Dan je počeo SMS-om koji je zazvučao alarmantno. Badelj i Pranjić na intenzivnoj terapiji. No, doktor Bahtijarević donio je bolje vijesti.

Nevjerojatan raspored Meksika i Kameruna: 'Želimo biti prvaci svijeta!'

''Radi se o ozljedama aduktora, desnog kod obojice. Mi smo se dogovorili, a imamo u tome i podršku izbornika, da igrači čim osjete i najmanju bol - stanu. To je jedna dobra taktika jer se tako izbjegavaju žešće ozljede'', objasnio je Bahtijarević.

''Mislim da je 99 posto da nije došlo do ozljede mišića i da sam na vrijeme stao, te da je to bila dobra odluka jer se puno bolje osjećam'', izjavio je Pranjić.

''Jutros je to izgledalo dosta sumorno i zabrinjavajuće jer tako je s ozljedama, ne navikneš sa na jednu, a već dođe druga. Tri igrača s prvog popisa su otpala, a dva igrača osjetila su nešto ozbiljnije probleme. Posebno brine da je među ta dva jedini klasični lijevi bočni u našoj reprezentaciji, Danijel Pranjić, za kojeg jednostavno nema zamjene. No, čuli ste doktora Bahtijarevića i vijesti nisu tako crne kako su izgledale u taj trenutak. U četvrtak ćemo znati sve i nadamo se da ćemo dobiti zeleno svijetlo'', rekao je Željko Vela koji prati pripreme hrvatske reprezentacije u Bad Tatzmannsdorfu te nadodao: 

''U četvrtak se vraća i sedam igrača koji su bili s mladom U-21 reprezentacijom kada je i posljednji dan priprema u Bad Tazmannsdorfu, kada će reprezentacija odraditi kompletan program, a onda krenuti prema Osijeku gdje će nakon te spominjane utakmice s Malijem bit će izbačen i onaj popis od 23 igrača. Kako je jutros izgledalo, činilo se da neće Niko Kovač ništa birati nego jednostavno prebrojiti 23 zdrava, ali ipak nije tako alarmantno i nadam se da će taj prvi dio priprema završiti bez novih ozljeda.''

''Kod Pranjića je stvarno bila mala bol pa smo stali. Kod Badelja je bila malo jača bol, ali još uvijek ne bol koja sluti na nešto opasno'', izjavio je doktor reprezentacije.

Može li jedan od glavnih aduta, Ivan Rakitić, obećati da se neće ozlijediti?

''Dobro, ja mislim da je najvažnije da se ne razmišlja o tome'', rekao je Rakitić.

Rakitić je igrač kojeg apsolutno svi vide u prvih 11, ali netko na zadnjem veznom, netko malo bliže protivničkom golu, a neki bi ga gurnuli na bok. Što bi on izabrao?

''Ja najviše volim igrati unutra, gdje sam blizu lopte, a je li to malo više naprijed ili otraga...to je manje-više'', objasnio je hrvatski veznjak.

I tako je dan koji je sumorno počeo, ipak na kraju donio dozu optimizma. Kao što je optimističan i Pranjić kojemu je, kako kaže, sve krenulo nabolje otkako je promijenio imidž.

''Zovu me mnogi i pitaju što to radim u 32. godini, ali ima i dosta pozitivnih komentara od žena i ja sam odlučio da neću mijenjati imidž do kraja Svjetskog prvenstva, nadam se da će nam to donijeti sreću'', kaže Pranjić.

Hrvatske reprezentativce posjetio je i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Oduševljen je disciplinom i ozbiljnošću rada na treninzima. Kao prvog favorita prvenstva vidi Brazil i ističe kako je najčešće svaki domaćin dolazio bar do polufinala. U subotu Hrvatska igra prijateljsku utakmicu protiv Malija u Šukerovom rodnom gradu, Osijeku, a prodaja ulaznica čiji prihod ide stradalima u poplavljenim područjima ide jako dobro.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider