Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno previše

Nevjerojatan raspored Meksika i Kameruna: 'Želimo biti prvaci svijeta!'

Osim vijesti iz stožera Vatrenih, budno se prate i one iz stožera reprezentacija naše skupine. Kamerunci kao da su ponovno na rubu štrajka protiv saveza, a u Meksiku izbornik nema potpunu podršku javnosti.

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Meksički izbornik Miguel Herrera i njegovi igrači bili su na primanju kod predsjednika države. Ceremonija je nalikovala na pripremu za ratni pohod.

Pripreme Vatrenih: Dan počeo sumorno, a na kraju donio dozu optimizma

Predsjednička palača, nogometni reprezentativci u ulozi vojnika, prisega domovini i prije službene predaje zastave momčadi, podrška predsjednika.

"Sada imate čast čuvati zastavu u svojim rukama. Želim vam puno sreće i uspjeha!"

Tako su meksički reprezentativci zaduženi da u sljedećih mjesec dana pronesu slavu nacije diljem svijeta. Bitno da nema pritiska.

''Prilično sam siguran da se moji igrači ne boje ničega - upravo suprotno. Želimo biti prvaci svijeta", izjavio je Herrera.

"Znamo da su nam milijuni Meksikanaca podarili veliko povjerenje. Zbog naših navijača i naše djece diljem Meksika budite sigurni: mislit ćemo na vas svake sekunde na terenu", rekao je Marquez.

A prije glavnih dvoboja u Brazilu, Meksikanci će odigrati još četiri prijateljske utakmice. U petak će u Mexico Cityju ugostiti Izrael, a onda kreće duga sjevernoamerička turneja. Prvo će blizu Dallasa igrati protiv Ekvadora, zatim lete u Chicago na noge BiH, da bi nedaleko od Bostona dočekali Portugal. Ukupno: nevjerojatna 4164 kilometra.

No, Kamerunci će preletjeti još više.

Već su u svom austrijskom kampu dobili Makedoniju s 2:0, sutra će zaigrati s Paragvajem, a onda se preseliti u Mönchegladbach na dvoboj s Njemačkom. Za kraj ih čeka još let preko pola Europe i Afrike do glavnog grada i dvoboja s Moldavijom. Ukupno: gotovo šest tisuća kilometara. Puno previše.

A kao da im ne nedostaje problema. Igrači još čekaju premije za plasman u Brazil, a strpljenja je, čini se, sve manje.

"Mislim da svaka momčad ima svojih problema, ne bih rekao da sad baš mi imamo posebnih problema s disciplinom. Mi smo jako emotivan narod i lako planemo, pa može doći do svađa", izjavio je Joel Matip.

Unatoč tome, Schalkeov branič poručuje:

''Naravno da imamo visoko postavljene ciljeve i jako smo motivirani za sve utakmice koje nas očekuju.''

Još su tu ozljede ključne važne četvorke: Eto'oa, Mbije, Chedjoua i Weba. Kamerun očito nije u idealnoj situaciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider