Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Invazija na Litvu

Poznate face uz Zmajeve: 'Ima treme, ali dobit ćemo s dva razlike!'

U utorak se igraju utakmice posljednjeg kola europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neke su reprezentacije već osigurale plasman na SP 2014. u Brazilu, dok će druge to tražiti u posljednjem kolu. Tako je Bosna i Hercegovina u mogućnosti ostvariti povijesni uspjeh. BiH treba pobjeda u Litvi, dok Englezi moraju pobijediti Poljake. Odlazak bosansko-hercegovačkih Zmajeva na završni kvalifikacijski ispit u fokusu je cijele BiH-a. Akcija "Kaunas" od velikog je značenja za navijače. Procjenjuje se kako će ih na gostovanju u Litvi biti oko 7 tisuća.

>> Utakmica stoljeća za BiH: Tisuće navijača u Litvi, među njima Rađa i Halid

"Znamo što nas očekuje, znamo da će cijela država gledat tu utakmicu i znamo koji uspjeh možemo postignuti, tako da imamo možda mali pritisak, ali ništa posebno", kaže Miralem Pjanić, jedan od najboljih nogometaša BiH selekcije.
U pratnji BiH reprezentacije nalaze se neka poznata lica iz javnog života susjedne nam zemlje, ali ovog dijela Europe.
"Naravno, slučajevi i neki 'flashback' na važne utakmice koje smo igrali, pa su nam se noge odsijecale, daju određenu dozu treme, ali ja duboko vjerujem da ćemo dobiti s dva razlike", ističe Emir Hadžihafisbegović, poznati BiH glumac.

Pape Sušić zadovoljio bi se i minimalnom pobjedom.
"Svaki rezultat koji nam dozvoljava da uzmemo tri boda i da ostanemo prvi u našoj grupi nam odgovora", kaže izbornik BiH. Među navijačima koji su otputovali u Litvu je i hrvatska košarkaška legenda Dino Rađa.
"Ja vam želim da prođete naprijed. Znači, juriš na pobjedu! Nema čekanja“, uskliknuo je Rađa.

Engleska traži pobjedu protiv Poljske

Pobijediti mora i Engleska. Remi protiv Poljaka neće biti dovoljan ukoliko Ukrajina pobijedi slabašni San Marino.
"Zbog pobjede nad Crnom Gorom u petak imamo sve u svojim rukama. Ali, to je bio tek prvi dio posla. Znamo da Ukrajina ima lakšeg protivnika od nas i da moramo pobijediti", kaže Leighton Baines, lijevi bočni Evertona i engleske reprezentacije.

Na korak do Brazila je i Rusija. Ima tri boda i 7 golova više od Portugala koji bi im očekivanom pobjedom protiv Luksemburga mogao poremetiti planove.
"Kod Capella nema opuštanja i mi ćemo sigurno ići na pobjedu protiv Azerbajdžana. Tko uopće zna kako se igra na remi? Vjerujte kako nema opuštanja", uvjerava Roman Širokov, branič Zenita i ruske reprezentacije.
A u Brazil će i aktualni svjetski prvak, Španjolska. Ali, za potvrdu plasmana treba im domaća pobjeda nad Gruzijom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider