Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludi rezultati anketa

Poljaci misle da će iznenađenje Eura biti – Hrvatska!

Sharp FanLabs je obavio istraživanje među navijačima nogometnih reprezentacija koje će uskoro krenuti s borbama na Europskom prvenstvu kojem su zajednički domaćini Poljska i Ukrajina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neka istraživanja se dotiču i Hrvatske, odnosno, hrvatskih navijača, pa je tako zabilježeno, primjerice, da bi 4 posto hrvatskih navijača potpisalo da nikad više u životu ne prima plaću samo da vidi Modrića i društvo kao pobjednike ovog Eura.

Također, samo 15 posto poljskih navijača misli da će baš njihova momčad biti najugodnije iznenađenje Eura, ali zato u najvećem postotku Poljaci misle da će Hrvatska biti prvo iznenađenje prvenstva i da će daleko dogurati.

Sharp FanLabs se ipak najviše koncentrirao na engleske navijače, pa je tako evidentirano da će samo 25 posto Engleza navijati za Irsku na prvenstvu, ukoliko njihova reprezentacija ispadne ranije na prvenstvu. Inače, mnogo je Engleza dobilo optimizam više nakon što je Chelsea pobijedio Bayern u finalu Lige prvaka. Čak 54 posto njih sada misli da će Engleska otići dalje na turniru, nego što su to mislili prije velikog minhenskog finala.

Inače, Njemačka je očigledno najomiljenija - navijačka rezerva. Kada njihova momčad bude eliminirana, 21 posto navijača će početi navijati za Njemačku.

Zanimljivo je znati da čak 61 posto irskih navijača prvenstveno želi da njihova reprezentacija na Euru baci na koljena Englesku, dok još više, 65 posto engleskih navijača, prvenstveno želi doživjeti pobjedu protiv Njemačke.

Recimo i da čak 94 posto irskih navijača svoju reprezentaciju opisuje kao "atletsku, fizičku", dok s istim epitetom samo 12 posto ruskih navijača opisuje svoje miljenike.

Za kraj, recimo da 53 posto švedskih navijača nikada ne plače nakon utakmice. U tom pogledu, Šveđani su "najhladnija" navijačka nacija među okupljenima na Europskom prvenstvu.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider