Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rigorozne mjere

Pogledajte što očekuje hrvatske navijače u Poljskoj i Ukrajini

Zabranjeno pušenje na stadionima, konzumiranje alkohola na javnim mjestima i unošenje hrane životinjskog porijekla preko granice. To su samo neki od propisa koji čekaju naše navijače na Euru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači smatraju da su mnoga pravila prestroga, a neka i bizarna. Koja se sve pravila i propisi moraju poštovati u Ukrajini i Poljskoj više u prilogu.

Prva prepreka čeka već na Poljskoj granici. Poljaci traže da navijači za tri dana boravka na Euru u novčaniku imaju barem 500 kuna.

''Sigurno neće Poljaci daleko stići ako će gledati svakom u novčanik, je li ima 500, 450 ili pet tisuća kuna'', rekao je predsjednik Udruge navijača 'Uvijek vjerni' Kruno Grlević.

U Ukrajinu navijači mogu unijeti deset kutija cigareta, a u Poljsku samo dvije. Ukrajinsku granicu može prijeći pet litara piva, a poljsku čak 16. Dva kilograma hrane dopuštaju Ukrajinci, Poljaci pet, ali samo voće i povrće. Nije dopušten unos hrane životinjskog podrijetla.

''Mislim da bi to bilo smiješno kad bi ljudima uzeli nekakav sendvič u kojem ima deset deka čajne kobasice'', izjavio je Grlević.

S određenim predmetima nećete moći gledati utakmicu u Ukrajini, jer je osim alkohola, pirotehničkih sredstava i oružja na stadion zabranjeno ući s kacigom i velikim kišobranom.

Pušenje je zabranjeno na svim stadionima.

''Po preporuci poljske policije i Uefe obavezno je doći dva i pol sata ranije na stadion, jer će biti rigorozne mjere pregleda i ulaska na sam stadion'', objasnio je predsjednik Udruge navijača 'Uvijek vjerni'.

I u Poljskoj i Ukrajini zabranjeno je konzumiranje alkohola u parkovima i na ostalim javnim mjestima. U poljskoj je kazna 175 kuna, a u Ukrajini 90 kuna ili čak 15 dana pritvora.

''Imamo s jedne strane informaciju da će službe sigurnosti biti prilično popustljive ukoliko su ti navijači zaista korektni i pozitivni'', rekao je Grlević.

Koliko će strogo provoditi ova pravila vidjet ćemo kada prve horde navijača stignu na Euro.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider