Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dolazi Šuker

Početak kraja Vlatka Markovića: Njegova baza zatražila smjenu!

Zagrebački nogometni savez održao je skupštinu, a baza predsjednika HNS-a Vlatka Markovića zatražila je izvanrednu skupštinu HNS-a na kojoj bi aktualni predsjednik bio razvlašten.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Skupština se sazvala samo zbog redovnog poslovanja, no okolnosti u hrvatskom nogometu, koje su u ozbiljnim promjenama su potakle da raspravljamo o stanju u HNS-u i inicijativi nekih Saveza da se sazove izvanredna sjednica HNS-a. Jednoglasno je zauzet stav da se ZNS priključuje inicijativi da se sazove izvanredna izborna sjednica HNS-a. Smatramo da je došlo vrijeme u HNS-u, a na tragu svih razgovora koji su obavljeni unutar nas, i drugih Saveza, da se dogode odgovarajuće promjene'', izvijestio je predsjednik ZNS-a Damir Vrbanović.

U suradnji s ostalim županijskim savezima, žele da se smjena vrha HNS-a dogodi što prije, neformalno prije Eura, a za formalnu promjenu vlasti pričekali bi do završetka EP-a.

''Vrijeme i oblici promjene su vrlo bitni, a ne postoji nitko u ovoj kući tko želi tjerati ili omalovažavati, na ružan način tražiti smjenu HNS-a, nego tražimo kooperativan pristup i još uvijek se nadamo da će do toga doći. Već šest županijskih skupština sa sjednicama koje se održavaju ovih dana jasan su znak predsjedniku da misle da je vrijeme za promjene i to u koordinaciji prije EP-a, kako bi se sama primopredaja odvila čim Euro završi'', rekao je Vrbanović.

Otkrio je ono o čemu se govori već danima, a to je ime Markovićevog nasljednika.

''Pod točkom B, podržali smo potencijalnu kandidaturu našeg člana Davora Šukera za mjesto predsjednika. To je suukus svega o čemu smo pričali. U ZNS-u nije bilo glasnih tonovoa nego rokovi koji slijede, a oni su bitan faktor, nas tjeraju da sve to napravimo što prije. Osim toga, saznali smo da je izbornik jutros rekao kako odlazi nakon Eura pa se pokreću svi mehanizmi za izbor novog izbornika. Kad se podvuče crta, očekuje nas dosta promjena u radu Saveza i mi mislimo da to treba učiniti u što kraćem roku.''

Na skupštini se nisu pojavili ni Davor Šuker, ni Vlatko Marković kao ni Zdravko Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider