Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
8 novih igrača

Ovo je postava Hrvatske koju je Štimac spremio za Portugal!

Večeras u 19.30 Hrvatska će predvođena Lukom Modrićem na noge jakom Portugalu s Cristianom Ronaldom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska i Portugal odigrat će večeras utakmicu u Ženevi u potpuno suprotnom raspoloženju. Portugalci su pobijedili Rusiju u utakmici koja im je praktički bila 'biti ili ne biti'. Slavili su protiv najvećeg konkurenta u kvalifikacijskoj skupini, dok je Hrvatska poražena na svom terenu od do tada posljednje momčadi skupine.

>> Modrić protiv Ronalda: Portugal nova prijetnja hrvatskom ponosu

>> Štimac nakon velikog šoka: Možda bi bilo bolje da smo ležali i izlazili

Igrači Igora Štimca u Ženevu su stigli utučeni i bez Mandžukića, Pletikose, Eduarda, Schildenfelda, Šimunića, Jelavića i Lovrena. No, zato će priliku dobiti neka nova lica u nekom novom sustavu. Štimac ne voli govoriti o sastavu uoči utakmice, ali su novinari pogodili prvih 11 protiv Škotske.

Sada su kolege u Ženevi saznali kako će izbornik u vatru baciti novog lijevog bočnog u reprezentaciji Hrvoja Milića koji bi trebao zaigrati kao lijevi vezni ispred Strinića. Priliku će dobiti i Ivo Iličević na desnom veznom umjesto Rakitića koji će biti pomaknut prema golu, odmah iza Olića koji bi trebao biti jedini napadač.

Na klupi će priliku čekati Alen Halilović koji će gotovo sigurno ući u nastavku utakmice. Mateo Kovačić, Ivan Perišić i Sammir su preselili na klupu tako da će Olić, Rakitić i Srna biti jedini iz prve postave protiv Škota.

Za razlike od te utakmice, ova postava je puno defanzivnija i zgusnutom sredinom koja bi trebala nadoknaditi manjak igrača u vezi jer Portugalci igraju s 3-4-3 formacijom.

Hrvatska protiv Portugala:

Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Iličević, Vukojević, Modrić, Milić - Rakitić - Olić

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider