Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opasniji nego ikad

Tri belgijska mušketira koji obranama tjeraju strah u kosti

Reprezentacija Belgije puno je napredovala posljednjih godina, a drugu kvalifikacijsku utakmicu s Hrvatskom dočekuje na prvom mjestu s velikom euforijom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O UTAKMICI HRVATSKA - BELGIJA

Od početka sezone se diljem Europe pojavljuju nadareni igrači s belgijskom putovnicom. Ako malo pratite Premiership, mogli ste primijetiti da praktično nema kluba na vrhu koji u prvoj momčadi nema jednog belgijskog reprezentativca. Sve redom mladi igrači čije vrijeme tek dolazi. U takvoj ligi.

>> Skandal u Zagrebu: Belgijce dočekao mrtav pijan vozač autobusa!

>> Ovo se zove euforija: Pogledajte ispraćaj Belgijaca u Zagreb!

Belgija danas ima razloga za optimizam, ima možda i prvi puta u povijesti bolju reprezentaciju od Nizozemske. Ili barem podjednako dobru. Opasniji su nego ikad. Fizički izrazito moćna reprezentacija koja je došla u Zagreb potvrditi koliko je uistinu napredovala.

Wilmotsova družina na rubu je plasmana u Brazil. Iz dvije preostale utakmice mora uzeti tri boda i za očekivati je da će na Svjetsko prvenstvo kao prva u našoj skupini. No, oni žele potvrdu već u Maksimiru. Žele pokazati kako su spremni za velike stvari.

Protiv Hrvatske neće moći računati na sjajnog napadača Christiana Bentekea pa će najveća prijetnja dolaziti od Lukakua i Hazarda. Ovaj potonji najveća je zvijezda 'Crvenih vragova', uzdanica Mourinhovog Chelseaja i jedan od najboljih mladih igrača svijeta. Jelavićev suigrač je, pak, bljesnuo u posljednjih nekoliko utakmica i u zavidnoj je formi.

Hrvatska će protiv Belgije...

Ukupno glasova:

U belgijskom sustavu ne iskaču previše pojedinci, ali uz spomenuti dvojac trebat će pažnju obratiti i na Kevina de Bruynea. Momka koji je pao u nemilost Mourinha, navodno zbog prigovora na minutažu. Bio je pod upitnikom za Hrvatsku, ali bi se trebao oporaviti i unatoč neigranju u klubu startati u prvoj postavi.

Sva trojica su profil igrača kakvih mi nemamo. Nitko od naših igrača ne igra leđima prema golu bolje od Lukakua, dok krilne napadače poput Hazarda i De Bruynea možemo samo sanjati. Naši najbolji veznjaci, Modrić, Rakitić i Kovačić nisu individualno lošiji od Belgijaca, ali svi najbolje partije pružaju u sredini terena. Na ruku nam ne ide ni motoričnost Wilmotsovih igrača, od kojih je većina u stanju igrati s obje noge.

Brzina i okretnost karakteristike su ove Belgije. Wilmots ima pregršt modernih igrača i nadolazećih zvijezda. Budućnost je njihov saveznik, ali klasu tek trebaju potvrditi jednim pravim rezultatom na velikom natjecanju.

Hrvatska, doduše, ima svojih prednosti, pogotovo iskustvo igranja teških i odlučujućih utakmica. Uz dobru pripremu i maksimalni angažman možemo do tri boda, ali morat ćemo odigrati kudikamo bolje nego posljednjih nekoliko mjeseci. Hazard i društvo znat će kazniti sve pogreške, a motiva im neće nedostajati.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider