Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treba nam - pobjeda

Može li Hrvatska protiv OVIH brojki? Bolje da ih ne gledate...

Hrvatska nogometna reprezentacija dočekuje uzvratni dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP 2014. protiv Islanda s nizom od pet službenih susreta bez pobjede, dok Island već pet susreta u nizu nije izgubio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je u zadnjih pet susreta upisala dva neodlučena ishoda i tri poraza uz negativnu razliku pogodaka 2-6. Crna serija započela je sedmog lipnja u Zagrebu šokantnim porazom od Škotske (0-1).

>> 'U Zagrebu želimo ispisati povijest hrvatskog nogometa'

>> Reprezentacija treba navijače: 'Bodrite nas kao protiv Srbije'

Uslijedilo je gostovanje u Beogradu protiv Srbije (1-1), te novi domaći poraz, ovoga puta od Belgije (1-2). Natjecanje u skupini 'vatreni' su zaokružili i porazom u Glasgowu od Škotske (0-2). Prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP u Reykjaviku protiv Islanda završio je bez golova.

Island je u zadnjih pet susreta upisao dvije pobjede i tri neodlučena ishoda uz pozitivnu razliku pogodaka 9-6. Pozitivni niz koji je Island doveo do najvećeg nogometnog uspjeha u povijesti zemlje, te praga velike senzacije, započeo je u rujnu u Bernu u ludoj utakmici protiv Švicarske.

Domaćin je u 54. minuti vodio 4-1, no Island je u nastavku susreta zabio tri gola osvojivši bod koji ga je vratio u život. Uslijedile su dvije domaće pobjede protiv Albanije (2-1) i Cipra (2-0), te remi u Oslu protiv Norveške (1-1). Posljednji susret u kojem Island nije izgubio bio je prvi dvoboj dodatnih kvalifikacija za SP u Reykjaviku protiv Hrvatske (0-0).(Hina)

POSLJEDNJIH PET UTAKMICA:

HRVATSKA

Island - Hrvatska 0-0

Škotska - Hrvatska 2-0

Hrvatska - Belgija 1-2

Srbija - Hrvatska 1-1

Hrvatska - Škotska 0-1

ISLAND

Island - Hrvatska 0-0

Norveška - Island 1-1

Island - Cipar 2-0

Island - Albanija 2-1

Švicarska - Island 4-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider