Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Srpski izbornik otvoreno

Mihajlović: Mi na terenu trebamo biti primjer tribinama

Izbornik srpskih nogometaša Siniša Mihajlović gostovao je u emisiji 'Istinom do gola' na Sportskoj televiziji, u kojoj je govorio o nadolazećoj utakmici protiv Hrvatske na Maksimiru, Igoru Štimcu, ratu i ostalim temama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na samom početku Mihajlović je naglasio...

''Očekujem da u petak pobijedi lošiji jer ste vi malo bolji, ali najbitnije je da sve bude u redu na tribinama. Ipak, sve osim pobjede Hrvatske za sve druge bi bilo iznenađenje. Trenutno imate više bodova nego što ste prikazali, a mi manje. No, Hrvatsku i Belgiju smatram favoritima kvalifikacija, radi se o ponajboljim europskim reprezentacijama.''

>> Srbi se najviše boje Modrića i Mandže: Hrvati su pod većim pritiskom!

>> Subotić: Hrvatima će nedostajati Perišić, takvih igrača nemaju

Srpski izbornik potom se osvrnuo na tenzije koje se stvaraju po medijima i usporedio ih s onom utakmicom iz 1999. godine.

''Mi na terenu trebamo dati primjer. Što se nas tiče, obje utakmice će proći u redu. Žao mi je što nema gostujućih navijača, ali nadam se da će se to u budućnosti promijeniti. Ipak, tenzije su bile puno jače 1999. godine'', izjavio je Mihajlović.

Tamošnje medije, pak, ponajviše brine što u reprezentaciji nema Matića i Ljajića, dvojice igrača koji bi sigurno imali mjesto u prvih 11, a u posljednje vrijeme igraju u odličnoj formi.

''Ako 60.000 ljudi pjeva na tribinama, zašto ne bi mogli i oni na terenu. Mi predstavljamo našu zemlju. Kada sam preuzeo reprezentaciju, zadao sam si dva cilja, rezultatski i onaj drugi, da promijenimo mišljenje Uefe i Fife o našoj reprezentaciji i zemlji. Ako ja mogu prijeći preko zapaljene kuće u Vukovaru, zašto ne bi i drugi mogli pjevati...'', objasnio je srpski izbornik pritom mislivši na igrača Fiorentine Ljajića.

Mihajlović je kasnije govorio o svemu pomalo, o utakmici u Beogradu i Zagrebu 1999., o Splitu, politici, o Ćiri i Ivkoviću, svojim slobodnim udarcima, o regionalnoj ligi...

Tako je spomenuo da ne bi zvao Sinišu igrača ako ne bi promijenio karakter, da mu je Hajduk poslije Crvene zvezde najomiljeniji klub, s Split najljepši grad. Kako se na Ćiru ne može ljutiti i da ga cijeni, da su u Beogradu 1999. pomogli našima kad je nestalo struje, jer je bilo evidentno da su se uplašili, a utakmica u Zagrebu mu je najdraža u karijeri.

Tko će u petak navečer slaviti na Maksimiru?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider