Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilić dobiva sijede

Luda utrka za tri mjesta jedanaestorice igrača vrijednih 53 mil. eura

Gotovo da je Slaven Bilić objavom popisa kandidata za prijateljsku utakmicu sa Švedskom otkrio karte što se tiče putnika za Euro

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Oni su u prednosti, ali još se ima igrati proljeće",  bacio je Bilić mrvice onima koje nije pozvao.

Dakle, dvadeset igrača koje će voditi Bilić već ima, trebalo bi se dogoditi čudo ili ozljeda da netko od njih ispadne. Dakle, Pletikosa, Subašić, Kelava, Srna, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka, Pranjić, Vrsaljko, Vida, Rakitić, Modrić, Dujmović, Kranjčar, Vukojević, Perišić, Mandžukić, Olić, Eduardo i Jelavić sigurni su putnici.

A za tri mjesta nastupit će luda trka! Toliko je kandidata, čak postoje dvije liste, A i B, a na njima je jedanaest igrača vrijednih 53 milijuna eura. Bilić će tri putnika birati od igrača iz Bundeslige, Premiershipa, La Championata, Ukrajinske lige te HNL-a. Svoje mjesto čekaju Mladen Petrić (HSV, vrijednost 8 milijuna eura), Ivo Iličević (HSV, 5,5 milijuna eura), Mato Jajalo (Köln, 3,5 milijuna eura), Ivan Klasnić (Bolton, 2 milijuna eura), Dejan Lovren (Lyon, 8 milijuna eura), Milan Badelj (Dinamo, 6,5 milijuna eura), Ivan Strinić (Dnipro, 3,5 milijuna eura) i Nikola Kalinić (Dnipro, 6 milijuna eura).

Dobit će Bilić koju sijedu tamo početkom svibnja kada se bude morao odlučivati koga će ostaviti kod kuće. Svjestan je i sam da će biti pritisaka.

"To je normalno, netko to radi na grublji, netko na ljepši način", rekao je Bilić.

Ali, najveći pritisak bit će na njemu. Jer, svi ovi koji čekaju "njegova su djeca". S tim da ih je puno, pa ne može biti pravedan prema svima. Recimo, Petrić mu nije baš "sin" na prvom mjestu. Izuzetno cijeni Jajala i Iličevića, i Badelj mu je drag. Klasnića baš i ne vidi među napadačima...

Oni koji su oko reprezentacije tvrde da zapravo Bilić, premda mu neće biti lako raditi eliminacije, i nema puno dvojbi. Lovren je siguran, baš kao i Strinić, u kojeg Bilić ima veliko povjerenje. Njegovim pozivanjem dobiva figuru više u veznoj liniji, jer tamo može ići Pranjić. A treći poziv trebao bi biti upućen Nikoli Kaliniću, koji je jedan od naših najproduktivnijih napadača i Biliću je spasio glavu protiv Gruzije, i to izbornik neće zaboraviti.

A s B liste pozivima se potiho nadaju, jer bili su u nekim kombinacijama u posljednje vrijeme, Jurica Buljat, Manuel Pamić i Jerko Leko. Tu je negdje i Sammir, Dinamov veznjak, čija je vrijednost procijenjena na 8 milijuna eura, uz Lovrena je najvredniji od ovih koji čekaju, ima pravo igranja za Hrvatsku. Dvije dobre partije na proljeće i Brazilca će Zdravko Mamić početi gurati svim silama. Ali, objektivno, njegove šanse da se nađe na Euru trenutačno su nikakve.

Bude li Uefa opet preporučila da se reprezentacijama, kao 24. i 25. priključe mladi igrači pred kojima je budućnost, trenutačno su prvi izbor Mateo Kovačić i Ante Vukušić. Obojica su stvarno dobri, dovoljno mladi, a na taj način Bilić će učiniti sretnima čelnika Dinama te Hajduka... (Agencija VLM)

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati