Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazil tuguje

Legendarni brazilski kapetan neće doživjeti Svjetsko prvenstvo

U četvrtak je u Brazilu od posljedica srčanog udara preminuo legendarni kapetan brazilske nogometne reprezentacije Hilderaldo Luiz Bellini (83)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazil je 1958. godine osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, a Bellini je tada postao prvi kapetan te reprezentacije koji je podigao trofej pobjednika svjetske smotre visoko iznad svoje glave. Tako danas, ispred planetarno popularnog stadiona Maracane u Rio de Janeiru, stoji Bellinijeva statua s trofejem iznad glave, a to je ujedno postao i tradicionalan način podizanja svakog trofeja u većini sportova.

Legendarni brazilski stoper je bio sudionik Svjetskog prvenstva i četiri godine kasnije, koje je Brazil također osvojio, te je je bio dio reprezentacije i 1966. godine.

Prema izvještajima iz bolnice Hospital 9 de Julho, Bellini je zaprimljen još u utorak nakon što je pretrpio srčani udarac, a preminuo je, u 84. godini života, od posljedica istog ovoga četvrtka. Brazilac je, navode brazilski mediji, bolovao i od Alzheimerove bolesti od 2011. godine.

Spomenimo i da je Bellini u karijeri branio boje isključivo brazilskih klubova: Vasco da Game, Sao Paula i Atletico Paranaensea. Nakon njegove smrti još su svega sedmorica brazilskih reprezentativaca, iz te zlatne generacije 1958. godine, živi. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider