Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igrat će Olić?

Kovač poručio iz Reykjavika: 'Bit ćemo pametni, nećemo srljati, ali...'

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je sretno stigla na Island, a izbornik Niko Kovač je još jednom govorio o nadolazećem izazovu dan prije prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Reykjaviku će njegovi igrači tražiti pogodak koji bi bio važan zalog za uzvrat u Zagrebu, a u napadu bi mogao zaigrati i Wolfsburgov Ivica Olić, koji je imao problema s ozljedom lista: "Olić je danas trenirao s momčadi. Još ću popričati s njime, i ako bude na 100 posto, nije tajna da će igrati", pojasnio je Niko Kovač.

>> Hoće li nas Kovač šokirati kao i Štimac?

>> Izbornik Islanda: Hrvatima je bolje da su promijenili izbornika

"Pred nama su dvije utakmice. Svi bismo voljeli sve riješiti u prvih 90 minuta, ali bit ćemo pametni i nećemo srljati. U najmanju ruku tražimo pogodak, a nadamo se i više njih", dodao je.

'Uvjeren sam u pozitivnu reakciju momčadi'

U reprezentaciji je, kaže, okrenut novi list: "Sve što je bilo u prošlosti sada je zaboravljeno. Na treningu se osjeti želja i nadam se da će tako biti i na utakmici. Ritam nije bio jednostavan, imali smo po dva treninga dnevno i sastanke o teoriji i taktici, a atmosfera je vrlo, vrlo dobra", ističe izbornik.

"Istina, na kraju, uvijek leži na terenu i ovoga će puta tako biti. Pri promjeni trenera momčad se trgne i uvjeren sam da će reakcija biti pozitivna", nastavio je.

'Nećemo se braniti, ali nećemo biti ni naivni'

Vremenski uvjeti na Islandu nisu idealni, no topli bi vjetar mogao "olakšati život" nogometašima na terenu: "Island je fizički dominantan i jako motiviran zbog svoje jedinstvene prilike, ali znamo koje su im lošije osobine i to ćemo pokušati iskoristiti. Nećemo se braniti, ali nećemo biti ni naivni i čekat ćemo svoje prilike", zaključio je Niko Kovač. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider