Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbornik u Brazilu

Kovač otkrio koja je prednost Hrvatske protiv Brazila

Nakon obilaska kampa Tivoli, osmeročlana delegacija HNS-a u utorak i srijedu boravila je u Florianopolisu gdje se održava Fifin "workshop" na kojem sudjeluju predstavnici 32 saveza čije su reprezentacije izborile sudjelovanje na SP-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tijekom prvog dana seminara, 24 prisutna izbornika odradili su i druženje s predstavnicima medija, a shvatljivo, hrvatski izbornik Niko Kovač bio je vrlo tražen sugovornik. Veliki broj brazilskih, ali i međunarodnih medija zanimala su razmišljanja izbornika čija će se reprezentacija suprotstaviti Brazilu na otvaranju Svjetskog prvenstva 12. lipnja u Sao Paulu:

''Rekli smo odmah nakon ždrijeba kako je otvaranje Svjetskog prvenstva privilegija i čast svakoj reprezentaciji. Ponosni smo što ćemo sudjelovati u toj utakmici, čeka nas sjajna atmosfera i pružit ćemo maksimum kako bismo Hrvatsku u najboljem svjetlu prezentirali pred cijelim svijetom.''

Nakon brojnih analiza protivnika u skupini A, Kovač je vrlo jasan u razmišljanjima o odnosu snaga:

''Brazil nije samo favorit naše skupine već i cijelog prvenstva, a Hrvatska, Meksiko i Kamerun borit će se za drugo mjesto koje vodi dalje. Radi se o snažnim reprezentacijama koje imaju svojih vrlina i mana, detaljno smo ih analizirali i dobro ćemo se pripremiti.''

Izbornik je biranim riječima govorio o kampu Tivoli, a veseli se atmosferi na tribinama:

''Na otvaranju će Brazil imati veliku podršku, ne samo na stadionu već i 200 milijuna ljudi pred malim ekranima. No, to je ujedno i pritisak domaćinima što može biti naša prednost. Meksikanci će također imati snažnu podršku u Recifeu, ali ne sumnjam da ćemo biti spremni i za to, kao i na zahtjevne klimatske uvjete.''

Fifina radionica obuhvaća različite teme boravka reprezentacija na Svjetskom prvenstvu - marketing, smještaj, transport i logistiku, ulaznice i 'hospitality', sigurnost te komunikaciju i medije.

Hrvatski nogometni savez uz izbornika Kovača predstavljaju izvršni predsjednik Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, asistentica reprezentacije Iva Olivari, voditeljica marketinga Martina Mačković, liječnik dr. Zoran Bahtijarević, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.(Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider