Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Analiza GOL.hr-a

Kovač ima nekoliko dilema: Tko će ispasti s konačnog popisa za Brazil?

Svjetsko prvenstvo sve je bliže, temperatura lagano raste…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski izbornik Niko Kovač u srijedu je objavio širi popis od 30 igrača koji imaju šansu otići na Svjetsko prvenstvo. To znači da će se izbornik u sljedećih 15-dana zahvaliti sedmorici igrača. Koji će to biti, kako je i sam naglasio, ne zna još ni izbornik, ali jasno je kako su neki igrači sigurni, a nekima tek predstoji borba za odlazak u Brazil.

I prilikom objavljivanja popisa izbornik je priznao: što se njega tiče postoji svega nekoliko dilema. Nas je zanimalo koje su to:
"A sad bih mogao o tome... Ne, imamo 23 igrača. Imamo jedan fond igrača koji već vidimo ako se sve bude odvijalo kako očekujemo, ali normalno da tu ima još prostora, jer da nema, mogli bi odmah odrediti 23 igrača", kaže Kovač.

Vratari i braniči

Sigurno je da će Brazil vidjeti sva trojica vratara: Pletikosa, Subašić i Zelenika, te braniči Ćorluka, Lovren, Schildenfeld, Srna, Pranjić i Strinić. Za pretpostaviti je da će Kovač voditi osam obrambenih igrača kako bi za svaku poziciju imao alternativu. To znači da rastu šanse Vrsaljku kao Srninoj zamjeni, a za preostalo mjesto bore se Bubnjić i Vida. Vidin adut dobra je forma u završnici sezone što je potvrdio i jučer u finalu ukrajinskog Kupa.

Veznjaci

Kovačić, Kranjčar, te dakako Modrić i Rakitić sigurni su putnici u Brazil iz vezne linije. Za očekivati je da će Mundijal vidjeti još barem dvojica. Najbliži tome je, čini se, Milan Badelj, a uz njega i Marcelo Brozović. Ostali se nadaju: Sammir ima klasu, ali ne i kontinuitet, Vukojević iskustvo, dok buduće asove Pašalića, te posebno Močinića izbornik jako hvali.
"Iz dana u dan momak raste. Tako je to s Brozovićem, s Pašalićem, to su sigurno momci koji igraju u reprezentaciji i koji će sigurno kad-tad biti možda i glavni igrači naše reprezentacije", ističe Kovač.

Napadači

Od napadača sigurni su Eduardo, Mandžukić, Jelavić, Olić i Perišić, a bude li izbornik vodio još jednog napadača, to će biti netko iz trojca Iličević - Čop - Rebić.

Ilićević starta iz najteže pozicije jer je trenutačno ozlijeđen, a upravo će eventualne ozljede odigrati važnu ulogu, kao i dobra forma kojom bi neki igrač mogao zadiviti izbornika. Konačan popis od 23 imena Kovač mora predati do 31. svibnja, a već će u ponedjeljak objaviti koju 25-oricu vodi na pripreme u Austriju, odnosno kojih pet igrača postaju rezerve.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider