Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brani Mihajlovića

Karadžić: Da smo u skupini s Bosancima, već bismo izborili plasman na SP

Tomislav Karadžić, predsjednik Nogometnog saveza Srbije (FSS), smatra da bi Siniša Mihajlović trebao ostati izbornik reprezentacije i u idućem kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karadžić i Mihajlović našli su se proteklih dana na velikom udaru kritika srbijanskih medija i navijača, pogotovo nakon poraza u Zagrebu od Hrvatske 2-0, nakon kojeg je Srbija praktički ostala bez izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo, bez obzira na pobjedu protiv Škotske 2-0 u utorak u Novom Sadu.

Karadžić je istaknuo kako ne namjerava odstupiti sa svoje dužnosti.

>> Mihajlović u svom filmu: Nitko nas nije nadigrao (!?)

>> Srbi isprali rane s Maksimira, Belgija slavila protiv Makedonije!

''Zna se koja je odgovornost predsjednika. Ja bih bio odgovoran da je savez dužan pet milijuna, da nam kasne plaće i nemamo za putovanja. No, ne bježim od odgovornosti u svakom segmentu. Bilo bi bolje da FSS uopće ne postoji ako njegov rad zavisi od jednog čovjeka. Neću otići zbog pritisaka, ali ću otići dva dana ranije nego što mnogi misle. Izgleda da Srbija nema boljeg od mene, ili sam ja najmanje loš'', rekao je Karadžić, te dodao da uopće ne razmišlja o smjeni Mihajlovića.

''O tome uopće ne razmišljamo, jer je Mihajlović okupio sve mlade snage koje ima srpski nogomet. Uvjeren sam da ćemo za godinu ili dvije imati najbolju reprezentaciju u ovom dijelu Europe na duže staze. Nije da nije bilo nekih grešaka, ali one su posljedica isprobavanja velikog broja igrača. Sada se to smanjuje i siguran sam da ćemo spremni dočekati iduće kvalifikacije za EP.''

''Znali smo da imamo tešku skupinu i da su dvije reprezentacije objektivno bolje od nas. Naravno da smo tužni što nećemo na SP. Slažem se da smo mogli odigrati bolje u Zagrebu. No, isto tako tvrdim da bismo već sada osigurali plasman na SP da smo dobili skupinu u kojoj je Bosna i Hercegovina. Cilj nam je bio da odemo na jedno od dva velika natjecanja i uvjeren sam da ćemo se plasirati na EP u Francuskoj.''

Karadžić se zalaže za ostanak Mihajlovića na klupi do kraja ovog kvalifikacijskog ciklusa, ali i u idućim kvalifikacijama.

''Naravno da ćemo razgovarati s izbornikom i čuti njegovo mišljenje, jer je na početku kvalifikacija iznio stav o odlasku ukoliko se ne plasiramo u Brazil. Saslušat ćemo i mišljenje nacije, cjelokupne javnosti, ali ako mene pitate, Mihajlović treba ostati, jer je formirao dobru i mladu momčad'', zaključio je Karadžić. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider