Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okršaj u Dubrovniku

Kakav tandem: Platini u veznom redu, a Šuker u navali!

Michel Platini i Davor Šuker zaigrali su u istoj momčadi u Gospinu polju...

Čelni ljudi europskih nogometnih saveza ovih dana sastali su se u Dubrovniku na kongresu Uefe, a od napornih sastanaka odlučili su se relaksirati revijalnom utakmicom u Gospinom polju.

U istoj momčadi igrali su nekoć najbolji svjetski nogometaš i današnji predsjednik Uefe Michel Platini i najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti i trenutačni predsjednik HNS-a Davor Šuker. Platini u veznom redu, a Šuker u navali. Teško je i zamisliti bolji tandem.

Platini je nosio dres s brojem 55, naime, veliki Francuz rođen je 1955. godine. Platinija su kao igrača krasile fantastična tehnika i pregled igre, a najslavniji je bio po svojim „slobodnjacima“ kojima je suparničkim vratarima ulijevao strah u kosti.

Usprkos godinama i logičnom manjku kondicije trostruki osvajač Zlatne lopte demonstrirao je neke od svojih vještina. Platini više ne može zasprintati kao nekoć, ali primanje i predaje lopte ostala je kao iz najboljih dana. To se ne zaboravlja.

Platini je asistirao, a Šuker je u svojem stilu postigao nekoliko golova, jedan od njih i rukom poput svojeg bivšeg suigrača iz Seville Diega Maradone. Šteta što utakmici nisu mogli nazočiti gledatelji. Zbog velikog broja zaštitara i policije znatiželjnici su morali ostati iza ograde. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider