Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakli diljem Europe

Kakav dan: Messi protiv Ibre, Ronaldinho na Wembleyju, klasici u Parizu i Amsterdamu

Danas se diljem Europe igraju prijateljske utakmice nacionalnih momčadi, a nekoliko dvoboja koji su pred nama spadaju u prave klasike...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi reprezentativni termin u 2013. godini donosi nam pregršt zanimljivih utakmica. Sudar titana. Europski i svjetski prvaci Španjolci u Dohi će se suprotstaviti prvacima Južne Amerike Urugvajcima, u Stockholmu Švedska s Ibrahimovićem dočekuje Messijevu Argentinu, na Wembleyju će snage odmjeriti Engleska i Brazil s povratnikom Ronaldinhom, dok je u Parizu na rasporedu europski klasik između Francuske i Njemačke. Praznik nogometa.

Stvarno će biti teško izabrati koju utakmicu pratiti. Španjolska unatoč izostanku trojice standardnih (Xavija, Casillasa i Xabija Alonsa) i nepozivanju Torresa očekuje nastavak niza. Nisu izgubili posljednjih 17 utakmica, odnosno od studenog 2011. Kad to spomenemo, još nam jednom prođe kroz glavu koliko smo prošle godine bili blizu prekidu te velike serije. Ako netko može zapapriti 'Furiji', onda je to svakako Urugvaj. Tabarez će na raspolaganju imati trojicu udarnih napadača – Suarez, Cavani, Forlan.

Nogometni šou očekuje nas i u Švedskoj, gdje će se na travnjaku naći dvojica ponajboljih igrača današnjice, Zlatan Ibrahimović i Lionel Messi. I laicima dovoljno. Spektakl je zajamčen. Ibra je u posljednjoj utakmici za Švedsku utrpao četiri komada Englezima, zadnji pogodak je bio škarice s 30-ak metara. Nema sumnje da će ga Messi inspirirati.

'Gordi Albion' će na Wembleyju ugostiti Brazil. Peterostruki svjetski prvaci posljednji su put izgubili od Engleza prije 23 godine i u najavi utakmice naglasili su kako ne misle prekinuti tu tradiciju. Domaćin neće moći računati na Defoea, Sturridgea i Carricka, ali Rooney i društvo žele skalp 'Selecaa'. Na brazilsku klupu vratio se legendarni Luiz Felipe Scolari, koji ih je i vodio do posljednjeg naslova, a za London je vratio u reprezentaciju čuvenog Ronaldinha.

''Reprezentativcima je drago što je Luiz Felipe Scolari izbornik. Poštujemo ga, ali to je obostrano poštovanje. On je tip čovjeka koji će vam pokazati poštovanje ako i vi njemu to pokažete. Vrlo smo sretni što igramo pod njegovom komandom. Već mu je sinulo nekoliko ideja kako možemo napredovati. Vrlo je jasan da je samo osvajanje Svjetskog prvenstva ono što nas zanima'', izjavio je Neymar.

Bogatu nogometnu večer zaokružit će okršaj europskih velikana u Parizu i Amsterdamu. Njemačka je bitno osakaćena neigranjem Klosea, Goetzea, Reusa, Schweinsteigera i Schmelzera, no 'Elf' je već nekoliko puta pokazao da ima širok kadar igrača koji se odmah mogu uklopiti u sustav. S druge strane, Francuzima bi eventualna pobjeda donijela samopouzdanje za nastavak kvalifikacija. Deschamps će to htjeti iskoristiti. Nizozemcima, pak, na noge stižu europski viceprvaci Talijani. Van Gaal s pomlađenim 'Oranjama' nasuprot Prandellija za kojeg je očekivati da će ponovno imati nekih iznenađenja u taktičkom smislu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider