Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A Hrvatska će...

Evo kako je Mourinho prognozirao rasplet skupina Svjetskog prvenstava

Portugalski stručnjak i Chelseajev menadžer Jose Mourinho prognozirao je za Yahoo u svojstvu njegovog globalnog nogometnog ambasadora koje će reprezentacije na Svjetskom prvenstvu proći svoje skupine i plasirati se u osminu finala…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U skupini A će Brazil osvojiti prvo mjesto. Stvarno ne znam koja bi od ove tri ostale reprezentacije mogla osvojiti drugo mjesto", započeo je Mourinho.

Ostale tri su, dakako, Hrvatska, Kamerun i Meksiko.

"To su tri podjednake reprezentacije. Meksiko ima dobre igrače, njihova liga je rapidno napredovala i postaje sve jača i jača. Oni imaju stvarno dobru momčad. Međutim, stvarno se ne osjećam baš ugodno kada moram prognozirati koja će reprezentacija iz A skupine osvojiti drugo mjesto", rekao je Mourinho.

Umiješala se voditeljica razgovora Melanie Collins i na ploču sa ždrijebom upisala ime Meksika.

"Na bazi onoga što ste rekli, idemo, makar iz zabave, odabrati Meksiko", rekla je Melanie Collins.

"U redu", složio je Mourinho.

U skupini B prognozirao je da će branitelj Španjolska biti prva, a Nizozemska druga.

"Vrlo sam emotivan, uvijek ću dati glas svojim prijateljima", objasnio je, aludirajući da je s nizozemskim izbornikom Louisom van Gaalom radio zajedno u Barceloni krajem devedesetih godina.

U C skupini Portugalac je prognozirao prolaz Grčke i Obale Bjelokosti ispred Kolumbije i Japana.

"Opet je u igri jedan moj prijatelj (Didier Drogba, op.a.), ali moram reći da Kolumbija ima jako dobru momčad"

U D skupini mu je posebno teško bilo donijeti odluku, odnosno izabrati između Italije, Engleske i Urugvaja. U toj skupini još nastupa Kostarika.

"Jedna od tri vrlo jake reprezentacije mora ispasti. Ne mogu odlučiti koja. Ako kažem Italija, meni je u Italiji bilo jako lijepo i ne mogu to reći. Ako kažem da će Engleska ispasti, neće mi dopustiti da radim tamo kao trener iduće sezone…"

Engleze je stavio na drugo mjesto

"Kako bi bilo da onda ja odaberem. Italija pobjednik skupine, Engleska druga", pet se umiješala voditeljica.

"U redu", još jednom je prihvatio Mourinho.

"U skupini E prognoziram da će Francuska osvojiti prvo mjesto. Ne vjerujem da će im se još jednom dogoditi kolaps. Za drugo mjesto borit će se Ekvador i Švicarska. Prolazi Švicarska"

"U skupini F je slična situacija kao i u skupini A. Dakle, Argentina osvaja prvo mjesto. Za drugo stvarno ne znam. Prognoziram Nigeriju, jer tamo imam jednog igrača iz svog kluba, Mikela, dok u Bosni i Hercegovini nema nijednog igrača iz Chelseaja. Moram podržavati svoje igrače. Prema tome, Nigerija"

"Skupina G je vrlo teška. Siguran sam da nitko u toj grupi neće završiti bez ijednog osvojenog boda. Svatko će uzeti pokoji bod. Njemačka prva, Portugal drugi. Ali, moram reći da se kao Portugalac bojim utakmice s Amerikancima"

I napokon, Mourinhova prognoza za skupinu H.

"Belgija je talentirana momčad. Rusija će biti prva, Belgija druga", aključio je ''The Special One''. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider