Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A Štimca...

'Ja bih stavio Mamića za izbornika, a Šukera za pomoćnika'

Mario Stanić još jednom je bez dlake na jeziku rekao što misli o događajima oko reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proslavljeni bivši član zlatne generacije hrvatskih nogometaša Mario Stanić osvrnuo se na poraze reprezentacije i smjenu Igora Štimca. U svojoj je kolumni za Igralište.hr u svom stilu analizirao trenutno stanje.

>> KOMENTAR IVICE MEDE Drama u HNS-u: Slijedi li sukob koji će zatresti Hrvatsku?

''Narod je, izgleda, zadovoljan, Niko Kovač je po mnogima idealna opcija i u ovom trenutku najlogičniji izbor. Kažem - po mnogima iako, recimo, naš šef Ćiro Blažević misli drugačije. On vidi sebe kao idealnu osobu koja bi bila u stanju proći kvalifikacije i tek onda velikodušno prepustiti kormilo reprezentacije neiskusnom lideru Niki. Hmmm...''

Stanić je poznat da nema dlake na jeziku. O čelnicima hrvatskog nogometa uvijek je otvoreno govorio.

''Imao sam i ja jedan prijedlog, ali čisto sumnjam da bi prošao. Ja bih stavio Štimca na Mamićevo mjesto, Mamića na Štimčevo, a Šukera za pomoćnika pa da vidimo… Oni su ionako bili glavni protagonisti onog cirkusa na izborima. Nek malo zamjene uloge i onda raspodjele odgovornost.''

Pozvao je navijače da ne okreću leđa reprezentaciji zbog ljudi koji vode nogometni savez.

''Želim reći kako reprezentacija nije Igor Štimac, nije niti Zdravko Mamic a nije niti Davor Šuker. Nije bila niti Ćiro Blažević ni Slaven Bilic, nije bila nikad njihova i neće ni biti. Nemojte miješati kruške i jabuke. Reprezentacija je iznad svih osoba i događaja. Ako netko ima pravo na vlasnički list, onda su to samo navijači. Za repku se navija i kad dobiva i kad gubi'', poručio je Stanić čiju kolumnu pročitajte ovdje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider