Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bravo za Ivana

On je najveće iznenađenje Kovačevog popisa za Brazil

Među 23 igrača koje je izbornik Kovač pozvao za Brazil daleko najveće iznenađenje je poziv mladom veznjaku Rijeke Ivanu Močiniću…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

Iako su neke ozljede pokvarile Kovačeve planove, poziv Ivanu Močiniću za SP nije bez pokrića. Mladi veznjak iza sebe im sjajnu sezonu u Rijeci, s kojom je izborio plasman u Europu, osvojio drugo mjesto u prvenstvu te osvojio Kup.

Konačan popis za Svjetsko prvenstvo: 'Mlađi su to lakše primili od Milana'

Mladi Močinić šokiran odlukom Nike Kovača

ANKETA: Tko je među otpisanima zaslužio mjesto u avionu za Brazil?

Sve to nije prošlo nezamijećeno ni kod objave šireg popisa, na kojem je Močinić bio jedini igrač Rijeke nakon što je Maleš ranije otpao zbog ozljede. I bit će jedini igrač s Kantride u Brazilu.

''Močinić je odigrao vrhunsku sezonu. Kod mene u mladoj reprezentaciji je ranije bio malo suzdržan, ali iz dana u dan je sve bolji'', rekao je izbornik Kovač nakon objave šireg popisa.

21-godišnji Močinić je riječko dijete koje je igralo za sve mlađe uzraste s Kantride, a svoj poziv zaslužio je upravo partijama u dresu prve momčadi Rijeke. Kakav završetak sezone, bolje za njega nije moglo. Jedan je od ključnih igrača Rijeke i veliki zalog za budućnost, kako momčadi s Kantride, tako i hrvatskog nogometa.

Tko je, po vama, zaslužio mjesto u avionu za Brazil od onih koji su otpali?

Ukupno glasova:

"Badeljova ozljeda mišića je problem i zato smo odlučili umjesto njega voditi Močinića. U vezi imamo samo jednog pravog defanzivca Vukojevića, a Močinić je odigrao odlično u svom klubu. Pratili smo ga mjesecima i bio je dobar na pripremama", kazao je Niko Kovač na konferenciji za novinare.

Močiniću se otvorilo i nadamo se da će to znati iskoristiti. Na travnjaku se najviše ističe svojom borbenošću i hrabrošću, nema problema s distribucijom lopte, defanzivno je odgovoran i dobro ispunjava taktičke zadatke. Nedostaci su mu duga lopta, koncentracija u završnici i udarac na kojem će morati poraditi neko vrijeme. Ali, radi se o vrlo mladom igraču koji može samo napredovati.

Veznjak Rijeke bio je bitan dio priče momčadi Matjaža Keka, a mi mu želimo da odlaskom u Brazil napravi prvi korak ka bitnom dijelu priče hrvatske reprezentacije i u budućnosti postane standardan član Vatrenih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider