Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Pionir' u mnogo toga

I službeno najgori: Štimac ne može pobjeći od ovih činjenica

Hrvatska reprezentacija završila je s još jednim nastupom u kvalifikacijskoj skupini za veliko natjecanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ciklus još uvijek nije gotov jer predstoje nam dodatne kvalifikacije u kojima se Svjetsko prvenstvo u Brazilu još uvijek može izboriti, ali secirajući brojke u ovih 10 nastupa skupine A ostaje nepobitna činjenica da je ovo najgori nastup Hrvatske u nekoj kvalifikacijskoj skupini. I to ni Štimac ni svi spin doctori ovog svijeta ne mogu ispraviti, ma koliko se trudili...

>> Štimac više neće biti izbornik, Kovač mogući nasljednik: Danas odluka HNS-a! 

>> Lukav potez Štimca: Jako dobro zna kako spasiti glavu, ali...

U mnogo toga lošeg Štimac je bio 'pionir'. Pod njegovim vodstvom prvi put je Hrvatska u nekoj kvalifikacijskoj grupi upisala tri poraza, ali kad su u pitanju izgubljene utakmice, postoji jedan podatak koji još više zapanjuje.

Hrvatska je, naime, u 19 godina koliko igra u kvalifikacijama za velika natjecanja na domaćem terenu izgubila jednu jedinu utakmicu (od Engleza na Maksimiru pod vodstvo Slavena Bilića), da bi onda u mandatu Igora Štimca dvaput kapitulirala unutar pet mjeseci (Škotska i Belgija, oba puta na Maksimiru).

Jednako loše zvuči i gotovo sedam mjeseci bez pobjede u službenoj utakmici (zadnji trijumf u kvalifikacijama dogodio se u Walesu 26. ožujka), što je također niz koji se ne pamti.

U 10 utakmica Hrvatska je zabila samo 12 pogodaka i to je najmanje ikad u grupi, s tim da treba istaknuti kako je 12 golova postignuto i pod vodstvom Otta Barića u kvalifikacijama za Euro u Portugalu, ali u osam utakmica, jer smo tada bili dio grupe s ukupno pet reprezentacija.

Možda će najbolje dočarati očajnu statistiku Igora Štimca to da je u 14 mjeseci na klupi reprezentacije (od debija protiv Švicarske na Poljudu u kolovozu 2012. do sinoć) izgubio nevjerojatnih pet puta (!).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider