Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Učinite nas ponosnima

Hrvatska reprezentacija otputovala u Brazil: 'Molite za nas, vratit ćemo...'

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je jutros u Brazil gdje će sudjelovati na 20. svjetskom nogometnom prvenstvu koje će se u Brazilu održati od 12. lipnja do 13. srpnja.

PRATITE SVE VIJESTI UOČI SVJETSKOG PRVENSTVA U BRAZILU

'Vatreni' su na put krenuli u 7 sati charterom za Lisabon, a onda će iz glavnog portugalskog grada redovnom linijom letjeti za Salvador. Dio stručnog stožera otputovao je dan ranije, a s igračima su na put krenuli izbornik Niko Kovač, njegov brat i asistent Robert, liječnik Boris Nemec, te fizioterapeut Bojan Radanović.

Jedino je izbornik Niko Kovač davao izjave na odlasku. Kod njega nema razbacivanja nerealnih obećanja i dizanja bespotrebne euforije.

''Imamo mi još posla. Narednih dana ćemo lagano trenirati zbog vremenske razlike pa se pripremati za Brazil'', rekao je izbornik i najavio kako će protiv Australije (prijateljska s petka na subotu u 1 ujutro) dati priliku svim igračima. Tada bi možda Kovač mogao dobiti konačni odgovor za prvih 11.

Kamerun je odigrao 2:2 u Njemačkoj i mnoge zabrinuo.

''Znali smo i prije da su čvrsta ekipa. I Meksiko je jak, idemo ali korak po korak.''

Na kraju je Kovač poručio: 'Molite se za nas, znat ćemo vratiti...''

Kamp kraj 'glavnog grada sreće'

Hrvatska reprezentacija bi u Salvador, najveći grad na sjeveroistočnoj obali Brazila, trebala stići u 16 sati po lokalnom vremenu, a u 19 sati igrači će imati prvi trening u svom kampu Tivoli Ecoresort.

Brazilci glavni grad države Bahia nazivaju "brazilski glavni grad sreće" zbog izrazito otvorenih i pristupačnih ljudi koji u njemu žive pa se nadamo kako će dio sreće prenijeti i na hrvatsku vrstu.

Tivoli Ecoresort luksuzni je hotelski kompleks s pet zvjezdica smješten pored ribarskog naselja Praia do Forte u regiji Bahia, 80-ak kilometara udaljen od Salvadora i 50-ak minuta od zračne luke Luís Eduardo Magalhaes iz koje će reprezentacija putovati na utakmice u Sao Paulo (1500 km), Manaus (2688 km) i Recife (705 km). (I.Š./Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider