Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kvalifikacije za EP U19

Hrvatska ispustila dva gola prednosti protiv Cipra

Mladi hrvatski nogometaši, igrači do 19 godina starosti, ispustili su prednost 2-0 protiv Cipra u 2. kolu kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo koje će se dogodine održati u Mađarskoj…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u 1. kolu sa 7-0 deklasirala Gibraltar Hrvatska je u subotu odigrala samo 2-2 protiv Cipra. Na taj je način propustila već poslije dva kola osigurati prolazak u drugi krug, odnosno elitnu rundu kvalifikacija. Sada za domaćinom turnira Češkom, protiv koje će igrati u utorak, zaostaje dva boda.

U subotnjem ogledu u Opavi naša je reprezentacija vrlo brzo povela s 2-0. Već u drugoj minuti strijelac je bio Tonći Mujan na asistenciju Tomislava Gomelta, a 20 minuta kasnije je zabio i Marko Kolar poslije dodavanja Jakova Biljana. No, u završnici su Ciprani kreirali preokret. Najprije su smanjili zaostatak u 76. minuti preko Antreasa Makrisa, a isti je igrač izjednačio u petoj minuti sudačke nadoknade!

U sljedeći krug će se plasirati po dvije prvoplasirane reprezentacije sa svakog od 13 turnira, te najbolja trećeplasirana vrsta. (TS) 

Kvalifikacijski turnir za EP U19, 2. kolo skupine 1:

Hrvatska - Cipar 2-2 (Mujan 2, Kolar 22 / Makris 76, 90+5)

Češka - Gibraltar 3-0

Redoslijed: 1. Češka 6, 2. Hrvatska 4, 3. Cipar 1, 4. Gibraltar 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider