Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Tko će ih zaustaviti?'

Upozoravaju na nas: 'Hrvatska ima golgetera, čarobnjaka i dušu momčadi'

U Meksiku kao najvažniju utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu vide onu u posljednjem kolu protiv Hrvatske...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meksička inačica popularnog portala Goal.com odlučila je stoga upoznati tamošnju javnost s hrvatskom reprezentacijom, u povećem tekstu pod naslovom 'Hrvatska, nezgodan suparnik Meksika'.

„Mnogi su se razveselili kada su čuli da je Meksiko dobio Hrvatsku za protivnika na SP-u. Razumljivo, bolje Hrvatska, nego Francuska, no Hrvate se ne smije podcijeniti“, piše u uvodu.

„Država nastala iz bivše Jugoslavije osvojila je treće mjesto na SP-u u Francuskoj. Neki misle da Hrvatska nema razvikane igrače kao recimo Englezi, Talijani, Francuzi ili Nizozemci, međutim riječ je o reprezentaciji s kvalitetnom bazom igrača. Puno ih nastupa u vrhunskim europskim klubovima, poput kapetana Darija Srne ili braniča Dejana Lovrena koji se u kratkom roku dokazao u Southamptonu“, pojašnjavaju Meksikanci.

Kao tri ključna nogometaša Hrvatske izdvojili su, logično, Mandžukića, Rakitića i Modrića, uvjereni da će na „njih izbornik Niko Kovač najviše računati“. Evo kako opisuju tri najbolja hrvatska nogometaša:

1. Golgeter – Mario Mandžukić.

„Preuzeo je odgovornost u napadu Bayerna nakon odlaska Gomeza. Ubrzo se pokazao kao jedna od najprofitabilnijih kupovina bavarskog kluba. Visok je, neugodan za braniče, konstantno pritišće obranu. Precizan je dodavač i rođeni strijelac.“

2. Čarobnjak iz Seville – Ivan Rakitić.

„Eksplodirao je ove sezone u Sevilli. Postao je motor ekipe, kreativac je koji dominira u sredini, ali nerijetko pomaže i u defenzivnim zadacima. Odlično se kreće i Meksiko će ga definitivno morati zaustaviti, kako svojim loptama ne bi pronalazio Mandžukića u napadu.“

3. Duša Reala – Luka Modrić.

„Ne ističe se kao strijelac, niti kao igrač koji će dati završni pas za gol. Nema statistiku kao Rakitić, ali od svih ostalih razlikuje ga inteligencija i osobnost. Modrić je motor i duša Real Madrida, te hrvatske reprezentacije. Rijetko gubi loptu, koja je kod njega sigurna. Savršeno povezuje obranu, vezni red i napad. Sve je popularniji na Santiago Bernabeu, a uostalom, on je ove sezone uz Cristiana Ronalda najbolji igrač Reala. Koji Meksikanac ga može zaustaviti?“

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider