Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Hrvatska ostala bez pobjede: Velšani šokirali prepuni Poljud u sudačkoj nadoknadi!
Nogomet
Nikad skuplje gostovanje

Hrvati na Euro kao Poljaci na Jadran: Nosimo baš sve!

Scene s prošlog Eura u Austriji i Švicarskoj, poljski Poznanj i Gdanjsk, gdje hrvatska reprezentacija igra utakmice po skupinama, neće gledati. Na put se sprema svega oko 5 tisuća navijača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dalibor i Goran s još četvero prijatelja pripremaju se za put na Euro. Na put će Daliborovim kombijem. Zbog rasta cijena u Poljskoj neće dugo ostati.
„Probat ćemo sve nositi. Poljaci kad dolaze na naše more to isto rade, pa ćemo i mi tako“, uglas odgovaraju Dalibor i Goran.

Do Poznanja treba voziti 12 sati. Trošak je oko 2250 kuna koji se onda podjeli na broj putnika. U Poljsku se može i čarter letovima po cijeni od oko četiri i pol tisuće kuna te navijačkim vlakom za 1590 kuna. Za ulaznicu po utakmici treba izdvojiti najmanje tristotinjak kuna. Cijene su i u restoranima odletjele u nebo, pa dolazak otkazuju i najzagriženiji navijači.

Krunoslav Grlević iz Uvijek vjernih ističe:
„Svega tri tisuće Engleza dolazi u Ukrajinu pa se trebaju svi zajedno zapitati, i Ukrajinci, i Poljaci i organizatori europskog prvenstva, da opet nije sve u krizi nego je i u odnosu prema navijačima, visokim cijenama koje zaista moraju korigirati.“

Najjeftinije je noćenje u navijačkim kampovima. Dvije osobe platit će za šator 400 kuna. U hostelu bi potrošile 880, a u najjeftinijim hotelima oko 1200 kuna. Za navijače previše.
„Plan je da se vozi do Berlina ili čeških Teplica, budući da je tamo puno jeftiniji smještaj“, kaže Dalibor.
Da bi spriječila egzodus navijača iz vlastite zemlje, ukrajinska vlada nudi im jeftiniji smještaj u studentskim domovima. No agencijski aranžmani vezani su uz preskupe hotele.

Dominik Marjanović iz agencije Ban-Tours upozorava: „Ovo što se sada događa u Ukrajini i u Poljskoj nadišlo je sva razumna očekivanja. Unatoč upozorenjima koje dobivaju od UEFE, oni još uvijek ne reduciraju svoje cijene. I to se naravno odražava na sporiju prodaju aranžmana.“

Hoće li hrvatskim navijačima trebati i obvezna viza od 500-tinjak kuna, ako se odluče produžiti i do ukrajinskih stadiona, u veleposlanstvu kažu da će se znati tek sredinom svibnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider