Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Štimac u problemima

Velika dilema u Glasgowu: Trebaju li igrati najbolji?

Pred hrvatskom reprezentacijom nalazi se posljednja kvalifikacijska utakmica po skupinama za Svjetsko prvenstvo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O UTAKMICI ŠKOTSKA - HRVATSKA

Nakon tri uzastopne utakmice bez pobjede, naši reprezentativci nužno trebaju pobjedu za izlazak iz krize i poboljšanje atmosfere oko momčadi prije dodatnih kvalifikacija. Najlošiji drugoplasirani gotovo je nemoguće da budemo, ali postavlja se pitanje s kojim igračima se suprotstaviti Škotskoj.

>> Hladni pozdrav Štimca i Mamića: 'U play-offu želim Francusku!'

>> Srna priznao: Kritike su na mjestu, u krizi smo, to se vidi!

Kako dosta reprezentativaca ima žute kartone, a svaka suspenzija automatski se prenosi u dodatne kvalifikacije, od velike je važnosti da nitko od ključnih igrača ne dobije drugi žuti kojim bi morao propustiti prvu utakmicu play-offa.

Opasnost za najvažnije igrače

U tom društvu nalaze se i stožerni hrvatski igrači poput Mandžukića, Modrića i Ćorluke. U drugoj kategoriji onih čiji bi se izostanak mogao osjetiti, a prijeti im drugi žuti, nalaze se Eduardo, Schildenfeld i Vukojević. Kad njima pridodamo Kranjčara, Jelavića i Strinića, vidi se da je dosta reprezentativaca pred suspenzijom.

Ipak, bez nekih bi mogli složiti momčad za prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija, dok bi izostanak Mandže, Modrića ili Ćorluke bio veliki udarac za Vatrene. Eventualne kazne su se, pak, spasili Kovačić, Rakitić i Vrsaljko koji neće konkurirati za Škotsku, a prema pravilima Fife svi žuti kartoni nakon kvalifikacijskih utakmica po skupinama se brišu.

Trebaju li Mandžo, Modrić i Ćorluka igrati protiv Škotske unatoč opasnosti od žutih kartona?

Ukupno glasova:

Dobra vijest je što će se za prvu utakmicu play-offa vratiti Šimunić, dok će Srna biti na raspolaganju već u Glasgowu. Naravno, ovo sve vrijedi ako nitko od naših igrača ne napravi neku glupost i zaradi direktno isključenje protiv Škota.

Na tu temu oglasio se i Gordon Strachan koji je za škotske medije naglasio kako je moguće da Štimac na Hampden Parku neće istrčati s najjačom mogućom postavom. To bi značilo da će se možda Mandžukić, Modrić ili Ćorluka naći na klupi. Ili će Štimac ipak riskirati, računajući na prisebnost igrača da cijelu utakmicu izdrže bez kartona.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider