Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Postava je...

Hoće li nas Kovač šokirati kao i Štimac?

Dan uoči utakmice između Islanda i Hrvatske mnogi špekuliraju kakav će sastav izvesti Niko Kovač.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O UTAKMICI ISLAND - HRVATSKA

Dugo nije bilo ovakve misterije oko početnog sastava hrvatske reprezentacije. I Štimac je krio sastav, ali su ga nekako novinari 'provalili'. Čak i kada je šokirao nogometnu javnost s iznenađenjima u sastavu.

>> Navijači i policija ipak nisu zaustavili Modrića na aerodromu

>> Jedna 'suluda' želja Islanđana ostat će neostvarena

Hoće li nas i Niko Kovač šokirati? Najavio je kako želi bržu Hrvatsku, a poznato je da smo u debelom deficitu s takvim profilom igrača. Na tragu te izjave su i pozivi Ivi Iličevići i Danijelu Pranjiću. Ovaj potonji opet igra. U Panathinaikosu kao veznjak. Sada je opet konkurent za lijevi bok, gdje ga navijači nisu željeli vidjeti nakon one partije protiv Engleza na Maksimiru.

Veći šok bio bi Ivo Iličević u prvih 11 na mjestu lijevog krila u 4-2-3-1 sustavu. To bi bilo veliko iznenađenje usprkos činjenici kako na tom mjestu nemamo pravo rješenje. Hrvatska jednostavno nema igrače za daleko najpopularniji sustav u Europi, ali će teško Kovač izaći s nekom drugom formacijom.

Obrana i vezni red

Krenimo sa zadnjim redom, jer je jedino sigurno da će braniti Pletikosa. Desno bi trebao biti kapetan Darijo Srna, u sredini Ćorluka i Šimunić, lijevo Pranjić. Druga verzija je da Ćorluka ili Šimunić budu na lijevom beku, a Lovren u sredini. Postoji mogućnost i da Srna preseli na krilo, a umjesto njega na beka dođe Vrsaljko.

Ispred njih trebao bi dirigirati Luka Modrić. A tko će biti uz njega? Ako to budu Rakitić ili Kovačić, bit će to riskantna i ofenzivna postava. Težit ćemo posjedu lopte, ali bez klasičnog 'presretača' (Maleš) teško ćemo se nositi s opasnim otvaranjima islandskog napada.

Ispred njih na krilima Srna ili Iličević desno, Perišić lijevo ukoliko Olić ne bude spreman, a u sredini Kovačić ili Eduardo. U drugoj verziji Maleš bi igrao uz Modrića, a Rakitić iza napadača. U napadu je sigurno Mandžukić.

Obrana:

Verzija A: Srna – Ćorluka – Šimunić (Lovren) – Pranjić

Verzija B: Srna (Vrsaljko) - Lovren – Šimunić – Ćorluka

Vezni red:

Verzija A:

                      Modrić – Rakitić

              Iličević – Kovačić  – Perišić (Olić)

Verzija B:

                     Modrić – Maleš

                Srna – Rakitić - Perišić (Olić)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider