Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije htio nikoga povrijediti

HNS o rasističkom skandalu: Žao mu je! Imao je samo 15 godina

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem vezanim za slučaj hrvatskog reprezentativca Josipa Radoševića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez je, apsolutno i bezuvjetno, protiv rasizma u bilo kojim oblicima, te se na sve moguće načine bori protiv njega. To, između ostalog, dokazuje i činjenica da u svojim redovima, u različitim momčadima i uzrastima, ima pripadnike različitih rasa. Kada je riječ o nogometašima, rangiramo ih i selektiramo samo po njihovim igračkim kvalitetama i niti po čemu drugom.

Što se tiče napisa o Josipu Radoševiću i njegovih komentara na jednoj društvenoj mreži, hrvatski reprezentativac nije htio nikoga povrijediti, već je samo htio naznačiti da nema ništa protiv pripadnika drugih rasa. Slaže se da to nije napravio na najbolji mogući način i da je trebao biti obazriviji, ali svojim komentarom nikoga nije htio povrijediti, te mu je žao ako se to na kraju dogodilo.

Dodajemo kako Josip Radošević nikako nije rasist, a opisani je komentar ostavio prije više od dvije godine, kada je imao samo petnaest godina.

Žao nam je da hrvatska nogometna reprezentacija u dijelu medija nema bolji tretman i da se ovakvi maliciozni tekstovi pojavljuju pred važne utakmice kada momčadi treba mir i spokoj. Na žalost, ne preže se ni od čega, pa čak i kada su mladi nogometaši u pitanju, koji su tek na početku svog profesionalnog puta", stoji u priopćenju. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider