Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
7 nacionalističkih pjesama

FIFA kaznila HNS zbog uvredljivog skandiranja protiv Srbije!

FIFA je kaznila Hrvatski nogometni savez sa 50.000 švicarskih franaka zbog uvredljivog skandiranja navijača na utakmici Hrvatske i Srbije u Zagrebu, a koja se igrala u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je izbjegla kaznenu mjeru igranja pred praznim tribina u predstojećoj utakmici sa Škotskom koju je Uefa uvela u slučaju rasističkih i nacionalističkih ispada navijača, piše Greenwich Time.

>> Hrvatska pobijedila Srbiju u utakmici godine: Mandžo i Ola junaci velike pobjede!

FIFA je donijela odluku za kažnjavanje HNS-a nakon izvještaja FARE (Football Against Racism in Europe), organizacije koja se bori protiv rasizma i ksenofobije u europskom nogometu, a ima podršku svjetske krovne nogometne organizacije.

U izvještaju stoji da je identificirano najmanje sedam različitih nacionalističkih pjesama koje u balkanskom kontekstu izazivaju mržnju i diskriminirajuće postupke. Kao primjer je naveden poklič: Za dom spremni!

U tekstu se ističe da je predsjednik Uefe Michel Platini u posljednjem posjetu Zagrebu kritizirao HNS zbog incidenata koji su izazvali hrvatski navijači na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, uključujući i vrijeđanje talijanskog napadača Marija Balotellija na rasističkoj osnovi. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider