Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Pamti se cijeli život'

Euforija među Srbima: 'Bit će slatko pobijediti Hrvatsku!'

Nogometaš CSKA-a Zoran Tošić smatra da u srpskoj reprezentaciji vlada puno veća želja za pobjedom unatoč činjenici da je predstojeća utakmica u kvalifikacijama za SP rezultatski važnija Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dvije će se nacionalne momčadi sudariti u petak od 20:45 na beogradskoj Marakani. Dvoboj je to kvalifikacijske skupine A u kojoj Hrvatska trenutno drži drugo mjesto sa 16 bodova iz sedam utakmica. Srbija je na trećem mjestu sa sedam bodova i praktički bez ikakvih izgleda za plasman na Svjetsko prvenstvo.

>> Trening Hrvatske u sjajnoj atmosferi: 'U Srbiju idemo po tri boda!'

>> Kapetan Srbije prijeti Hrvatskoj: Sad smo puno bolji!

"Hrvatima je rezultatski utakmica puno važnija, ali želja je veća kod nas zbog svega što smo prošli kroz kvalifikacije. Imamo kvalitetu i zaslužujemo puno više. Nastojat ćemo u ovoj utakmici razveseliti naciju", kazao je Tošić u razgovoru sa srpskim novinarima.

U zagrebačkoj utakmici istih suparnika Hrvatska je u ožujku pobijedila s 2:0 pogocima Marija Mandžukića i Ivice Olića: "Uoči svake utakmice pripremamo se isto, želimo izvući najbolje i pokušati pobijediti. Ova utakmica je specifična, nismo svaki dan privilegirani što možemo sudjelovati u tome. U Zagrebu se pokazalo da je to stvarno nešto posebno, da je drugačije što se tiče žara i naboja kada se igra protiv Hrvata, tako da vjerujem da će ovaj dvoboj biti sličan."

Tošić tvrdi da su on i suigrači izvukli pouke iz zagrebačkog poraza i da neće ponoviti iste pogreške: "Bio sam bijesan na sebe jer nisam preuzeo odgovornost i pokušao napraviti nešto više. Ako sada ponovno dobijem priliku, trudit ću se da se to ne ponovi. Dvoboj u Zagrebu je prošlost, izvukli smo pouke, naivno i neiskusno smo primali golove. Ako u petak počnemo utakmicu kako treba, sve će ići na naš mlin i samim tim ćemo moći lakše odigrati taj ogled."

"Dobrim rezultatom možemo Hrvatima napraviti problem jer poslije igraju protiv Belgije koja je pokazala najviše u našoj skupini. Sve se može promijeniti. No, bez obzira na sve to, mi zbog nas samih želimo dati više od maksimuma jer pobjeda u takvoj utakmici se pamti cijeli život, osjećaj će sigurno biti sladak", zaključio je 26-godišnji veznjak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider