Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podrška Eduardu

'Dudu, čestitamo ti što si konačno postao Hrvat, drži se legendo!'

Građanska inicijativa "Zajedno za Dinamo" obratila se javnosti povodom najnovije situacije u hrvatskoj reprezentaciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njihovo priopćenje prenosimo vam u cijelosti:

"Dragi naš Dudu,

prije svega željeli bismo ti čestitati što si konačno postao pravim Hrvatom.

>> Dudu otkrio zašto nije slavio gol: Igram za Hrvatsku, a osjećam se kao stranac

Naime, dok te neki bivši švercer ne izradi za tvoj teško zarađeni novac, nemaš se pravo smatrati Hrvatom, a, kao što sad svi znamo, i tu posljednju prepreku si savladao pa ti od sveg srca čestitamo i primamo te otvorenih ruku u našu malu bolesnu zajednicu.

Pošto si tek postao Hrvatom, nismo mogli ne primijetiti da radiš početničku grešku koju smo svi mi u određenom trenutku našeg postojanja kao Hrvata napravili; vjeruješ u pravo, pravdu i institucije svoje nove Domovine. A kako si ti u našim glavama i srcima istinska legenda kluba za kojeg navijamo od kad smo prohodali, osjećamo dužnost savjetovati te da ne trošiš uzalud svoje vrijeme i novac na institucije ove zemlje jer, dragi naš sunarodnjače, ostat ćeš i bez novca i bez pravde.

U tvojoj novoj Domovini pravo i pravda su tek riječi bez ikakvog značenja, ono što je stvarno bitno u tvojoj Hrvatskoj su veze i poznanstva, a tu kao što vjerojatno i sam znaš nemaš nikakve šanse protiv onog kojem novca nikad dosta.

Isti taj koji sad udara šakama o prsa i zaziva zakon i pravdu, krši zakone tvoje Domovine otvoreno i javno već desetak godina pa tako i ovim ugovorom s tobom. A oni u koje se uzdaš da će braniti pravo i pravdu nijemo promatraju ili su pokrovitelji njegovog bogaćenja na račun poreznih obveznika tvoje domovine Hrvatske.

Želimo ti usput reći i kako smo sretni što smo kao porezni i prirezni obveznici financirali njegova putovanja u Južnu Ameriku jer je s jednog takvog doveo i tebe dragi naš Dudu. Da, možda nećeš vjerovati, ali i to mu mi plaćamo, a on kasnije novac uzima privatnim ugovorima s igračima po koje je otišao našim novcem. Zanemarimo, dragi naš Eduardo, činjenicu da se on bogati našim novcem, zanemarimo jer zanemaruju to i institucije tvoje domovine kao što smo već rekli desetak godina.

Na kraju, iako je ovo pismo zamišljeno kao parodija i objašnjenje za kakvu zemlju treseš mreže po svijetu, ipak ćemo biti ozbiljni:

Drži se legendo, Dinamovci su uz tebe!"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider