Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'To je manjak poštovanja'

Dramatičan apel: 'Bit će čudo ako Messi dođe spreman na SP!'

Dramatičan je apel svjetskim nogometnim vladarima uputio bivši kondicijski trener argentinske reprezentacije Fernando Signorini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U razgovoru za Xarxa Radio, Fernando Signorini je upozorio da je ovosezonski kalendar toliko brutalan da najboljem svjetskom nogometašu Lionelu Messiju neće dozvoliti da dođe spreman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine.

"Najbolja stvar koju Messi može napraviti je da ode na odmor sa suprugom i sinom. Bit će čudo i ništa više od toga ako mu ovosezonski kalendar dopusti da dođe spreman na SP", istaknuo je čovjek koji je pripremao i velikog Diega Maradonu za Mundijal 1986.

Signorini smatra da je aktualni kalendar usredotočen isključivo na profit i ne obraća pažnju na igrače: "Savjetovao bih nogometnim vlastima da više uzmu u obzir ljudski aspekt i da ne budu toliko fokusirani na novac. Ovakvi zahtjevni kalendari pokazuju manjak poštovanja prema igračima i gledateljima koji žele vidjeti dobru predstavu. Međunarodna nogometna federacija mora promijeniti stvari jer ne smije biti tako kratko razdoblje između završetka liga i početka SP-a."

"Leo će htjeti igrati sve do kraja lige i zato svjetski nogometni vladari nešto moraju promijeniti. Ili bi možda igrači trebali istupiti i reći 'dosta je, ne možemo igrati pod ovakvim uvjetima' ", smatra Signorini.

Za kraj je Signorini nogometni kalendar nazvao perverznim i poručio: "Trebali bismo uživati u Messiju umjesto da taj čudesni ljudski stroj dovodimo u opasnost!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider