Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prosvjedi na vrhuncu

Drama u Brazilu: Zbog nereda prijeti otkazivanje Kupa konfederacija!?

Večeras (srijeda) je na rasporedu prvi polufinale nogometnog Kupa konfederacija u kojem se sastaju domaćin Brazil i aktualni prvak Južne Amerike Urugvaj...

Međutim, za "selecao" Urugvaj neće biti najveći problem u gradu Belo Horizonteu, već će to biti prosvjednici, točnije njih oko 100 tisuća, koji namjeravaju izaći na ulice i prosvjedovati zbog loših životnih uvjeta, policijskog nasilja, korupcije u vladajućim strukturama, povećanja cijena, usprkos čemu se ogromna financijska sredstva troše na organizaciju Svjetskog prvenstva.

Brazilsko ministarstvo za javno djelovanje tražilo je odgodu utakmice iz sigurnosnih razloga, no policija je isto uvjerila da će sve biti u redu, jer je pozvala dodatna pojačanja u ljudstvu iz nacionalne garde.

Utakmici bi trebao prisustvovati i predsjednik Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) Sepp Blatter, što će zasigurno još dodatno razljutiti brazilske prosvjednike kod kojih je prvi čovjek FIFA-e prilično omražena osoba.

Napadač brazilske reprezentacije Fred otvoreno je priznao da podržava prosvjednike, ali da se ipak nada da će sve proći bez incidenata:

''Ja sam na strani prosvjednika, jer smatram da ljudi zaslužuju bolje. Nadam se da će sve proći bez nasilja i vandalizma. Nadam se mirnom prosvjedu, bez sukoba s policijom.'' (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider