Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kap prelila čašu'

Danijel Pranjić otkriva kako ga je Štimac 'potaknuo' na povlačenje iz reprezentacije

Nakon što se prije više od godinu dana oprostio od reprezentacije, Danijel Pranjić je prošli mjesec ponovo zaigrao u dresu Vatrenih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, 32-godišnji veznjak Panathinaikosa lani je rekao kako više neće igrati za Hrvatsku jer ga je Igor Štimac bez objašnjenja izostavljao s popisa, a kada je bivši izbornik pozvao Sammira, bila je to kap koja je prelila čašu: "Gospodin Štimac je odlučio tako, ja sam odlučio na svoj način, mislim da je u biti bila zakinuta samo naša reprezentacija", kaže Pranjić.

Budući da je Ivan Strinić ozlijeđen, u reprezentaciju ga je vratio Niko Kovač: "Nisam očekivao da ću više igrato za reprezentaciju, ali eto, desio se splet okolnosti. Na kraju sam razgovarao s izbornikom i on se odlučio na taj korak da mi uputi poziv i nadam se da nisam razočarao i da sam opravdao njegovo povjerenje."

Pranjić se među Vatrene vratio kao moralni pobjednik, a ovo mu nije prvi povratak. Već ga je jednom nakratko izbacio Slaven Bilić, nakon što je odbio rukovanje s bivšim izbornikom iz protesta zbog male minutaže: "Bilo je kao da sam prvi put ponovo u reprezentaciji, tako da sam dosta emotivno to proživljavao. Uspjeli smo se plasirato, to je najbitnije za sve nas, ne samo za nas, nego za cijelu državu, za naš narod, tako da sve je na kraju dobro ispalo."

Poznato je da Pranjić nema dlake na jeziku. Za njega vrijedi što na umu to na drumu pa je tako jedini iz ove generacije otvoreno ustao protiv načina na koji neki igrači dolaze do nacionalnog dresa: "Ono što mislim, ja to kažem. Možda je to nekad dobro, možda je nekad loše, ali tako su me roditelji odgojili, pogotovo ako mislim da sam u pravu, da ne trebam šutjeti."

Povratak u reprezentaciju vratio mu je samopouzdanje pa je tako počeo zabijati golove u dresu Panathinaikosa s kojim je potpisao trogodišnji ugovor: "To je ustvari najbitnije za mene, znači da održim tu formu prije Brazila jer svi znamo, znači ako ne igraš dobro i ako nisi u dobroj formi, jako je teško očekivato da ćeš biti na popisu za Brazil."

Na život u Ateni, u koju se sa suprugom Vlatkom i kćerkicom Lanom doselio prije 4 mjeseca, brzo se priviknuo: "Život je dobar, iako imaju malo financijskih problema, ali tko danas nema problema. Sunce je skroz, ne može se požaliti, Atena kao Atena prekrasan grad i stvarno sam zadovoljan svim dosad kako se to odvija."

Trogodišnja Lana je, kaže, njegovo najveće blago: "To je nešto najljepše što se može desiti u životu, tako da ja sve svoje slobodno vrijeme posvećujem njoj. To je jedan osjećaj koji se ne može opisati riječima. Mislim da tko god je roditelj, zna o čemu pričam."

Pranja je nedavno promijenio i imidž. Dugu kosu zamijenio je irokezom: "Jednostavno sam otišao kod frizera i rekao ajde nešto novo, napravi mi neku crtu i to mi se svidjelo i otad mijenjam skroz nekakve gluposti, tako da kažu mi što sam stariji, da sam više poludio."

Danijel koji je 2. prosinca ugasio 32 svjećice na rođendanskoj torti nada se da će se u profesionalnom nogometu zadržati još nekoliko godina: "Nitko mi ne može vjerovati da imam 32 godine, kako izgledam i to, ali vidjet ćemo, idem od danas do sutra, ja se nadam do neke 35-e."

Pranjić je zadovoljan ždrijebom za Svjetsko nogometno prvenstvo i vjeruje da ćemo proći skupinu: "Mislim da je san svakog igrača da otvara prvenstvo, pogotovo u Brazilu protiv Brazila, tako da mislim da nije moglo ispasti bolje za nas."

Božićne blagdane proveo je u krugu obitelji kod svojih roditelja u Rijeci, a već jučer se morao vratiti u Grčku gdje ga 4. siječnja čeka nastavak prvenstva. Za kraj ekskluzivnog intervjua uputio je novogodišnju čestitku gledateljima In magazina: "Svim gledateljima In magazina želim sve najbolje u 2014., da im se sve želje ostvare, a osobno im želim najviše zdravlja, to je u biti danas najbitnije za svaku osobu, a sve drugo kako Bog dragi da."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider