Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hernandez srušio Japan

Brazil u ljepotici turnira sredio Italiju, velemajstorski pogodak Neymara!

Reprezentacija Brazila, domaćin Kupa konfederacija, svladala je u ljepotici turnira, ogledu 3. kola A skupine u Salvadoru, europske doprvake Talijane s 4-2…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I prije utakmice se znalo da će obje reprezentacije igrati u polufinalu, ovo je bila borba za prvo mjesto u skupini. Bila je to utakmica koja je po svim kriterijima, od golova, prilika, uzbuđenja, prikazane igre, pa do atmosfere na stadionu, mogla zadovoljiti i one najprobirljivije nogometne zaljubljenike. Brazilci su zasluženo ostvarili i treću uzastopnu pobjedu, kojom su osigurali prvo mjesto u skupini, dok su Talijani nakon dvije pobjede pretrpjeli prvi poraz, a u polufinalu će igrati protiv pobjednika skupine B. Bit će to vjerojatno aktualni europski i svjetski prvaci Španjolci koji predvode skupinu s maksimalnih šest bodova. Potvrde li prvo mjesto u ogledu 3. kola protiv Nigerije, u polufinalu Kupa konfederacija ćemo imati reprizu prošlogodišnjeg Europskog prvenstva.

Brazilci su prvi gol protiv Italije zabili u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Nakon slobodnog udarca s lijeve strane, Buffon je obranio Fredov udarac glavom, ali je Dante iskosa s desne strane poslao loptu u mrežu.

Talijani su izjednačili u 51. minuti kada je Balotelli krasno petom proigrao Giaccherinija, koji je oštrim udarcem iskosa s desne strane matirao Julija Cesara, te je zabio drugi gol u zadnja četiri nastupa za ''azzurre'.

No, vrlo brzo, već u 55. minuti, ''seleçao'' je opet došao do prednosti. Velemajstorski je iz slobodnjaka zabio Neymar, koji je tukao u Buffonovu stranu. Bio je to već treći gol iz slobodnog udarca na ovome natjecanju. Prethodna dva zabili su Urugvajac Luis Suarez i Andrea Pirlo, koji je propustio ovu utakmicu u dresu Italije zbog ozljede lista desne noge.

U 66. minuti, Marcelo je poslao odličnu dugu loptu Fredu, koji je izdržao duel sa Chiellinijem, te je prisebno svladao Buffona.

Italija se nije predavala, te je u 71. minuti smanjila preko Chiellinija na 3-2, a nakon toga je mogla i izjednačiti u 79. minuti, ali je Maggio udracem glavom pogodio gredu.

Dvojbe o pobjedniku razriješio je Fred svojim drugim pogotkom na utakmici u 89. minuti. Snažan udarac Marcela je Buffon odbio, ali je Fred pospremio odbijanac u mrežu.

Zanimljivo, zadnji puta kada je Italija u dvije uzastopne utakmice primila tri ili više pogodaka dogodilo se još 1976. godine, protiv Engleske i Brazila.

U drugoj utakmici skupine, Meksiko je u borbi za 3. mjesto u skupini u Belo Horizonteu pobijedio Japan s 2-1. Javier Hernandez Chicharito zabio je oba gola za Meksiko, u 54. i 66. minuti. Napadač Manchester Uniteda stigao je do brojke od 35 golova u 53. nastupu za reprezentaciju. Poraz Japana ublažio je Okazaki u 86. minuti.

U nedjelju se igraju dvoboji 3. kola u B skupini, a sastaju se Španjolska i Nigerija, te Urugvaj i Tahiti. (TS)

Kup konfederacija, skupina A, 3. kolo:

Brazil – Italija 4-2 (Dante 45+1, Neymar 55, Fred 66, 89 / Giaccherini 51, Chiellini 71)

Meksiko – Japan 2-1 (Hernandez 54, 66 / Okazaki 86)

Redoslijed: 1. Brazil 9, 2 Italija 6, 3. Meksiko 3, 4. Japan 0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider