Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svjetsko prvenstvo

Brazilski igrači u šoku: U zemlji nogometa napali ih sunarodnjaci

Nogometna reprezentacija Brazila, prvi hrvatski suparnik na svjetskom prvenstvu, započela je završne pripreme u Teresopolisu okružena prosvjednicima koji su čak napali njihov autobus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Demonstranti su okružili autobus koji je prevozio igrače iz Rio de Janeira do trening kampa u planinskom radu Teresopolisu, koji je udaljen oko 90 kilometara od Ria. Prvo su usporili autobus, potom ga nekoliko puta udarili, te nalijepili desetke letaka sa sloganima protiv World Cupa.

"Svjetsko prvenstvo je postalo prioritet ove zemlje u trenucima dok je zemlja prepuna sirotinje. Nemamo posla, nemamo normalno zdravstveno osiguranje, ljudi žive u šatorima. Nedostaju škole, užas," ljutio se jedan od prosvjednika, profesor u srednjoj školi Rui Cost.

Prosvjednika je bilo i u Teresopolisu, ali i navijača koji su s oduševljenjem dočekali jednog od glavnih favorita skorašnjeg svjetskog prvenstva. Kamp u Teresopolisu se nalazi pod jakim policijskim osiguranjem i nemoguće mu je prići.

Prva dva dana priprema igrači će obaviti liječničke preglede, a prvi treninzi zakazani su za srijedu. Pripreme će trajati ukupno 17 dana.

"U prvih desetak dana radit ćemo lakšim ritmom, a onda ćemo pojačati u zadnjih sedam dana," kazao je brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari. Brazilski strateg je najavio kako će u kamp doći nekoliko bivših brazilskih legendi kako bi razgovarali s igračima, a reprezentaciji je priključen i psiholog.

"Selecao" će u prvom tjednu trenirati dva puta dnevno, a potom reprezentacija seli u grad Goiani gdje će igrati pripremnu utakmicu protiv Paname 3. lipnja. Nakon toga slijedi povratak u Teresopolis, a 6. lipnja je u Sao Paulu utakmica protiv Srbije, zadnja provjera uoči početka SP-a.(Hina)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider