Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se Niko Kovač

Brazilski dopisnik iz Hrvatske: Hrvati su nam najteži protivnik!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Niko Kovač u srijedu objavljuje preliminarni popis od 30 igrača koje će povesti na pripreme u austrijski Bad Tatzmannsdorf.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Situacija u kojoj se Niko Kovač nalazi je odlična. Kao nikada do sada, velik broj Vatrenih uživao je u kvalitetnoj sezoni, a zaobišle su ih i ozljede. Nekako ostaje dojam da je izbornik imao slatke brige slažući svoj prvi brazilski popis. Mnogo je onih koji su imali dobru sezonu. U prvom planu svakako je zvjezdani trojac Modrić - Rakitić - Mandžukić koji su individualno odigrali možda i najbolju sezonu u karijeri. No, ono što veseli jest zaista velik broj igrača iza kojih su brojni kvalitetni nastupi.

Od vratara - Pletikosa i Subašić, koji se istaknuo u zvjezdanom Monacu. Od braniča - brojni su bili standarni, dok je Lovren proglašen jednim od najboljih pojačanja u Engleskoj. Od veznjaka najviše vesele sjajne igre Matea Kovačića u posljednje vrijeme. Kod napadača - Olić i Eduardo dugo nisu bili ovako efikasni. Podaci su to koji vesele široku sportsku javnost.

"U odnosu što je bilo do sad uoči velikih natjecanja Niko Kovač može biti zadovoljan jer za razliku od dosadašnjih prvenstava kad bi se često dogodilo kada bi neki od ključnih igrača nemaju dovoljnu minutažu, nisu standardni ili dolaze iz ozljeda, mi imamo situaciju da je Modrić nezamjenjiv u Realu, da je Rakitić nezamjenjiv u Sevilli i da je Mandžukić skoro prvi strijelac Bundeslige i tako dalje i tako dalje", ističe reporter Dnevnika Nove TV Željko Vela.

A zbog svega toga, Brazilci jako cijene Vatrene. Potvrdit će nam to Felipe - brazilski novinar koji od siječnja izvještava iz Hrvatske.

"Mislim da će dvoboj s Hrvatskom biti najteži u skupini za Brazil. Ne samo zbog zaista odlične situacije oko vaše reprezentacije i dobrih sezona ključnih igrača, već i zbog zaista velikog pritiska koji će Brazilci imati pred sobom", mišljenja je Felipe Cury.

Mnogi se u Brazilu, naglasit će Felipe, još sjećaju '98. kada su Vatrene kockice i tamo bile hit: "Svi smo se čudili i mislili da ćemo igrati u finalu s Hrvatskom. Pokupili ste brojne simpatije, svi su navijali za vas."

Vidjet ćemo koliko uspješni Kovačevi izabranici mogu biti. Za sada, situacija djeluje optimistično. Ne želimo biti zloruki proroci, ali Kovač može biti kudikamo zadovoljniji od svojih prethodnika.
Bilića su uvijek pratile ozljede, pogotovo ona šokantna Eduardova 2008. Barić je izgubio Pletikosu, Jozić tada supervažnog Tudora, a što tek reći o Bokšićevom izostanku iz Francuske...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider