Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vođa na terenu

Bivši Vatreni: 'S Kovačem nikada nismo oklijevali, uvijek smo izgledali bolje'

Nakon što je Igor Štimac javno ponudio ostavku, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza razriješio ga je dužnosti, a za vršitelja dužnosti izbornika hrvatske reprezentacije izabran je Niko Kovač…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povodom izbora nekadašnjeg kapetana Vatrenih kontaktirali smo bivšeg hrvatskog reprezentativca i nekadašnjeg Kovačevog suigrača Stjepana Tomasa.

>> Niko Kovač: Ovo je velika čast, odmah krećemo na posao

>> Štimac je smijenjen, Šukeru nije podnio ostavku: Niko Kovač novi izbornik!

>> Otto Barić ponudio pomoć: 'Niko Kovač će donijeti ono što nam treba'

''Nije me iznenadila odluka o Kovačevom izboru za izbornika. Sigurno da je mjerodavan, dugo godina je igrao za reprezentaciju i puno toga je dao. Ostavio je jedan veliki trag. Kao trener se brzo educirao, s reprezentacijom U21 je napravio dobar rezultat i po meni je to jedan normalan slijed'', rekao je Tomas.

Mnogi su bili za to da Niko Kovač postane Štimčev nasljednik. S obzirom na situaciju, to se postavljalo kao logično rješenje.

''Spletom okolnosti je došao i preuzeo reprezentaciju, sigurno da pozna prilike i trebao bi u doigravanju napraviti jedan dobar posao te otići na Svjetsko prvenstvo'', izjavio je bivši hrvatski reprezentativac.

Tomas je prokomentirao i može li ovaj izbor eventualno potrošiti Kovača kao izbornika, s obzirom da je tek na početku trenerske karijere.

''Eventualan neuspjeh neće ga potrošiti. Nije bio s reprezentacijom od početka i nije prošao kvalifikacije. Napravit će sve da Hrvatska ode u Brazil, ali mu moramo dati jedan ciklus da mu možemo suditi.''

''Niko je profesionalac, bio je vođa na terenu i sigurno da smo s njim na terenu uvijek izgledali bolje. Davao je jednu sigurnost i kipjeli smo od samopouzdanja. Kad smo igrali teške i velike utakmice nikada nismo oklijevali i mislili negativno. Uvijek smo ulazili s dozom samopouzdanja i radili velike uspjehe'', zaključio je Tomas.

Je li Niko Kovač pravi izbor za nasljednika Štimca?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider