Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Propisno ih popljuvao

Bivši trener Dinama: Engleska neće osvojiti trofej još 30 godina!

Bivši trener zagrebačkog Dinama (tadašnje Croatije) Osvaldo Ardiles (60) izjavio je kako vjeruje da će se trofejni post engleske nogometne reprezentacije nastaviti još dugo vremena ukoliko ne dođe do drastičnih promjena u samom ustroju lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, bivši veznjak Tottenhama i argentinske reprezentacije, smatra da je u engleskom prvenstvu najveći problem prevelik broj stranaca, kao pogrešan trenerski pristup.

''Engleska je u jako, jako lošem stanju. Reprezentacija je jako, jako skromna i neće osvojiti Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, kao ni sljedećih 20 ili 30 godina'', rekao je Ardiles o reprezentaciji koja čeka na veliki naslov dugih 47 godina (1966. su osvojili SP).

''Pogledajte U21 i nedavni nastup Engleske na EP-u, bili su jako slabi. Engleska ima najbolju svjetsku ligu jer neki od najboljih svjetskih igrača ondje igraju. Ali zašto Engleska ne proizvodi više njih? Zemlje poput Francuske i Španjolske bile su u sličnoj poziciji i promijenili su stvari da bi postali prvaci.''

''Francuska je osvojila SP (1998.) i Euro 2000.. Španjolska je bila prije poput Engleske. Nisu osvojili trofej, ali imali su nogometnu revoluciju i odjednom je Španjolska momčad koju se treba pobijediti. U ovom trenutku u Engleskoj se ništa ne događa što bi moglo revolucionarizirati način igre. Izvan travnjaka ništa se ne događa'', zaključio je Argentinac. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider