Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zagreb ili Split?

Borba za nacionalni stadion i Euro: 'Rat' Jovanovića i Šukera, oglasio se i Platini

U Dubrovniku je završen četverodnevni Uefin kongres. Predsjednik Michel Platini objavio je popis svih kandidata za organizaciju Europskog prvenstva 2020., iz čak 32 zemlje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker izrazio je nadu kako će Hrvatska dobiti nacionalni stadion i biti jedan od domaćina Eura, a ministar Jovanović ponovio kako je to moguće samo ako HNS sam zatvori financijsku konstrukciju.

Vodeći čovjek europske nogometne organizacije Michel Platini i službeno je objavio popis 32 zemlje koje žele suorganizaciju Europskog prvenstva 2020. godine.

Više od pola europskih saveza žarko želi domaćinstvo. Od skandinavskih zemalja Finske i Švedske, preko velike Rusije i Ukrajine, do velesila Njemačke i Francuske. Suorganizaciju Eura za sedam godina žele i gotovo sve države na britanskom Otoku, te nogometni divovi s Pireneja - Španjolska i Portugal. Zanimljive kandidature svakako su one Armenije, Azerbajdžana i, primjerice, Kazahstana na dalekom istoku.

Neki od njih već imaju dosta toga posloženo. Hrvatska tek očekuje jasan političko-sportski konsenzus.

"Ideja je dobra, ali HNS mora sam ostvariti financijsku konstrukciju", rekao je Željko Jovanović.

"Na to nemam komentara! Znam da je teška ekonomska situacija, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, ali isto tako znam da je nogomet jedina branša koja ide 20-30 posto godišnje gore", izjavio je Davor Šuker.

A nas je zanimalo je li štogod dogovoreno na večeri s Jovanovićem i čelnicima HNS-a.

"Znam da je ministar Jovanović ministar znanosti i sporta, ali mi smo razgovarali samo o znanosti, ha, ha, ha", poručio je Platini.

Šuker je najavio kako će kucati na sva vrata kako bi Hrvatska dobila nacionalni stadion u Zagrebu. Ministar ga, pak, vidi u Splitu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider