Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao
Nogomet
Francuzi najzadovoljniji

BiH se križa sa 'skupinom života', Messi sretniji od Ronalda

Ždrijeb Svjetskog prvenstva ovaj put nije donio 'skupinu smrti'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako će netko od tri velike reprezentacije iz skupine D (Urugvaj, Italija, Engleska) oprostiti se od turnira već u grupnoj fazi, to društvo ne može se nazvati 'skupinom smrti' zbog jednostavnog razloga što ga još sačinjava i Kostarika.

GOL.hr predstavlja: O Brazilu sve znate, a o Meksiku i Kamerunu?

Hrvatska izvukla Brazil, Meksiko i Kamerun: Otvaramo Svjetsko prvenstvo! 

Kovač otkrio prvi zadatak: 'Cijeli svijet će gledati malu Hrvatsku protiv velikog Brazila'

Ždrijeb je htio da finalisti prošlog SP-a, Španjolska i Nizozemska, budu u istoj skupini (B), onoj koja će se križati s našom. Ako uzmemo u obzir i iznimno izjednačenu skupinu C (Kolumbija, Grčka, Obala Bjelokosti, Japan), onda je jasno kako je gornji dio ždrijeba (skupine A-D) nemjerljivo jači i tu će biti pravog kreševa u osmini finala.

Švicarska je bila nositelj i ,prije nego li je tamo svrstana Francuska, ta skupina (E) s Ekvadorom i Hondurasom, bila je najpoželjnija.

BiH sa Švicarskom ili Francuskom za četvrtfinale?

Francuzi su imali dosta sreće, a nije loše prošla niti Bosna i Hercegovina, koja otvara s Argentinom na legendarnoj Maracani, a zatim ju u borbi za prolaz očekuju Iran i Nigerija te će, navjerojatnije, za četvrtfinale igrati sa Švicarskom ili Francuskom.

Težak put za Portugal: U osmini finala na Belgijance ili Ruse

Cristiano Ronaldo i njegov Portugal dobili zahtjevnu grupu - Njemačka je jedan od glavnih favorita, a iznimno opasni SAD, koje vodi Jurgen Klinsmann, i Gana, koja je na prošlom SP-u umalo dohvatila polufinale.

Puno bolje od naše reprezentacije, što je i logično jer je imala status nositelja, prošla je Belgija. Skupina s Alžirom, Rusijom i Južnom Korejom je takva da momčad Marca Wilmotsa naprosto mora proći dalje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider