Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golčina Dempseyja

Amerikanci pobijedili Nijemce, sramota velike želje Barcelone

Reprezentacija SAD-a je u golijadi s 4:3 pobijedila oslabljenu Njemačku u Washingtonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je bio bez ključnih igrača minhenskog Bayerna i Borussije Dortmund, poraz od SAD-a zasigurno nije dobro legao aktualnom izborniku Joachimu Löwu, pogotovo zbog činjenice što je na suprotnoj strani izbornik njegov bivši šef u reprezentaciji "elfa" – Jürgen Klinsmann. Podsjetimo, Löw je od 2004. do 2006. godine radio kao Klinsmannov asistent u reprezentaciji, koju je nakon njegovog odlaska i naslijedio.

Ter Stegen poput Ladića

No, u porazu od SAD-a ponajviše su kumovale pacerske pogreške njemačke obrane, na čelu s vratarom Marc-Andreom ter Stegenom. Upravo je mladi vratar Borussije Mönchengladbach, koji je velika želja Barcelone, izravni krivac za drugi pogodak SAD-a, kada je jednu povratnu loptu svog braniča sproveo u vlastitu mrežu, nešto poput Dražena Ladića u dvoboju protiv Bosne i Hercegovine 1997. godine.

Mladi njemački čuvar mreže je u tri nastupa za Njemačku primio čak 12 pogodaka!

SAD je tim autogolom poveo 2-0, a za 1-0 zaslužan je sjajni Altidore, koji je ubacivanje s desne strane SAD-ova napada krasnim volejem pospremio u lijevi kut Ter Stegena.

Dempsey zabio sjajan gol

Westermann je u 52. minuti susreta smanjio na 1-2 za "elf", no u razmaku od svega četiri minute Dempsey zabija dva pogotka i diže prednost SAD-a na tri gola. Napadač Tottenhama je drugim pogotkom došao do brojke 34, čime je postao drugi strijelac reprezentacije SAD-a svih vremena.

Njemačka preko Krusea i Draxlera u 79. i 81. smanjuje na 3-4, no do izjednačenja nije mogla. Recimo da su potonja dva strijelca za "elf" upisala svoje prvijence u drugom, odnosno šestom nastupu.

SAD je tako na najbolji mogući način proslavio 100. godišnjicu osnutka saveza (5. travanj 1913. godine)!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider