Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čačić ga se dobro sjeća

Čudo od djeteta: 'Zapaprio' je Hrvatskoj, a onda i Bayern Unitedu

Jedna od senzacija Europskog prvenstva u Francuskoj bio je i mladić koji je tek nedavno proslavio 19. rođendan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je Bayern mjesec dana prije Europskog prvenstva iskrcao Benfici 35 milijuna eura za Renata Sanchesa nemali broj ljubitelja nogometa dvojio je oko isplativosti tog iznosa.

I dok se još uvijek čeka da se Renato Sanches ustali u početnoj postavi bavarskog giganta, na Euru u Francuskoj dao je naslutiti o kakvom se igraču radi. Polivalentnog veznjaka (može igrati na svim pozicijama u veznom redu) upamtio je i Ante Čačić, jer nakon što je Sanchesa portugalski izbornik Fernando Santos uveo u igru u drugom poluvremenu utakmice osmine finala Hrvatska - Portugal, ovaj je unio silnu energiju, uspješno probijao linije i rutinerski dominirao sredinom terena iako tad nije imao niti 19 godina (rođen je 18. kolovoza 1997.).

Bavarci su vidjeli u Sanchesu ono nešto, ali realizacija transfera iz Lisabona u München nije tekla sasvim glatko.

Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge otkrio je kako je pole-position u utrci za dovođenjem talentiranog Portugalca imao - Manchester United.

Mourinho sigurno žali

"Klauzula u njegovom ugovoru iznosila je 35 milijuna eura i United je to bio spreman platiti. Štoviše, dogovorili su se već i oko Renatove plaće", izjavio je Rummenigge.

Ipak, propalo je zbog jedne stvari...

"U tim trenucima Manchester United nije imao menadžera, znalo se tek da Louis van Gaal odlazi, ali nitko nije znao da će ga Jose Mourinho naslijediti. Zbog toga transfer nije mogao biti potvrđen. Brzo smo reagirali, odjetjeli u Madrid gdje smo se susreli s igračem i njegovim menadžerom, tu su bili i predstavnici Benfice. Brzo smo se dogovorili", kazao je Rummenigge.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider